Home Crna kronika ODŠTETA: Istučen pred djevojkom, osjećao se osramoćen

ODŠTETA: Istučen pred djevojkom, osjećao se osramoćen

SHARE

Općinski sud u Karlovcu nepravomoćno je odlučio da će jedan Karlovčanin morati svom sugrađaninu platiti 5700 kuna jer ga je fizički napao pred djevojkom.

Radi se o slučaju iz 2013. godine, kad je Karlovčanin u poslovnom prostoru u Radićevoj ulici napao svog sugrađanina – prišao mu je s leđa, rukama ga uhvatio oko vrata, stegnuo i potom srušio na pod, nakon čega ga je izudarao po tijelu i ozlijedio, javlja Kaportal.

Nasilnik je ranije osuđen na Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda u mira, a pretučeni Karlovčanin u tužbi je naveo kako mu je “povrijeđeno pravo osobnosti i to pravo na dostojanstvo jer je od strane tuženika pretučen pred drugim osobama i tadašnjom djevojkom, a sadašnjom suprugom, radi čega je osjećao poniženje i sram”.

“Tužitelj je istučen pred djevojkom, zbog čega se osjećao osramoćenim”

“Sud smatra da se tužitelj, u situaciji kada ga je tuženik, koji je inače i fizički jači (trenirao je boks), istukao pred djevojkom, zaista osjećao osramoćen pred njom, jer nije mogao obraniti ni sebe, a niti nju, te bi takva situacija kod svake mlađe muške osobe nedvojbeno izazvala osjećaj srama, poniženja i manje vrijednosti pa tako i kod tužitelja, a čemu je još svakako pridonijela okolnost da je i pred drugim osobama obzirom na vidljive fizičke ozljede, a nosio je Šancov ovratnik, morao objašnjavati što mu se dogodilo, i zasigurno nije ugodno pred drugima reći da je dobio batina u prisustvu djevojke, prenosi Index.hr. Ovaj sud smatra da je tužitelju štetnom radnjom tuženika povrijeđeno pravo na dostojanstvo”, stoji u odluci karlovačkog suda.