Home Život Širokobriješka obitelj ima jednu lijepu tradiciju

Širokobriješka obitelj ima jednu lijepu tradiciju

SHARE

Božićno vrijeme je posebno vrijeme u godini kad su ljudi možda malo više razdraganiji i dobre su volje u odnosu na ostatak godine. Vrijeme adventa mnogi koriste da bi se duhovno obnovili kako bi što radosnije dočekali najljepši i najdraži kršćanski blagdan. Uz duhovnu obnovu ide i ukrašavanje naših domova i dvorišta …

Puno je onih koji bi mogli ponijeti raznorazne nagrade i pohvale kad je u pitanju ukrašavanje i obilježavanje božićnog vremena u Hercegovini, a među njima je svakako jedna širokobriješka obitelj  o kojoj smo već dosta čuli i koja iz godine u godinu pravi i postavlja sve veće i ljepše jaslice i tako u svojoj obitelji obilježavaju ovo vrijeme duhovne radosti, piše ABCportal.info.

I ovu godinu ekipa ABCportala posjetila je obitelj Kovačić u Turčinovićima kod Širokog Brijega koja tradicionalno za Božić već desetu godinu postavljaju velike jaslice pred svoju obiteljsku kuću.

Za ovaj Božić postavili smo još malo veće jaslice nego prošlu godinu, volimo uvijek nešto novo nadodati pa smo za ovaj Božić napravili jo nekoliko detalja na našim jaslicama. Ponovno smo uživali, cijela je obitelj bila uključena dok smo završili s postavljanjem“, rekao je za ABCportal domaćin Ivan Kovačić Šajba koji je dodao kako su i ovog adventa radili 10-ak dana kako bi završili ove božićne jaslice.

Kovačići su doista izgradili jaslice koje bi mogle biti izložene u bilo kojoj katedrali na svijetu I sigurno bi izmamile pokoji uzdah onih koji bi ih vidjeli. Toliko detalja i toliko ljubavi, vremena pa ako hoćete i novca utkano je u ovaj jedinstveni lijepi prizor na njihovom imanju.

Ivan sa svojom malom kćerkom Nikolinom zagleda u svaki detalj jaslica i veseli se završenom poslu.

-Želja nam je da dođu roditelji s djecom i pogledaju ove naše jaslice kad god hoće. Bilo bi nam drago da nas posjete i učenici nižih razreda sa svojim učiteljima barem ovdje iz našeg susjedstva i da ponesu jednu uspomenu u svojem srcu iz naše obitelji- napominje nam ovaj vrijedni širokobriješki domaćin.

Ivan i njegova Suzana imaju divnu obitelj, petero djece (Nikola, Ante, Robert, David i Nikolina) su njihovo ogromno bogatstvo, a ovaj svoj lijepi običaj postavljanja jaslica su počeli raditi upravo zbog njih.

Na našem odlasku su poželjeli svima onima koji budu vidjeli ovu priču na našim stranicama sretan Božić onima koji slave a svima drugima nek ih prati mir i radost u ove radosne dane.
Uzvratili smo na čestitkama sa željom da ih žive i zdrave nađemo i dogodine u njihovom toplom domu ispunjenom radošću života gdje se doista čuje i vidi dječja radost upotpunjena roditeljskom ljubavlju, zaključuje se u tekstu Abcportala.info

jaslice-kovacic-2.jpg

jaslice-kovacic-4.jpg

jaslice-kovacic-5.jpg

jaslice-kovacic-6.jpg

jaslice-kovacic-7.jpg

jaslice-kovacic-8.jpg