Home Vijesti PAZITE SE! U ova tri grada Herceg-Bosanske županije postavljene kamere koje detektiraju...

PAZITE SE! U ova tri grada Herceg-Bosanske županije postavljene kamere koje detektiraju neregistrirana vozila, za par dana postavljaju se kamere u još dva grada

SHARE

Na prostoru općina Livno, Tomislavgrad i Kupres postavljene su kamere koje detektiraju neregistrirana, ukradena te vozila koja su predmet policijskih istraga, a ovih dana iste kamere bit će postavljene u Drvaru i Glamoču.

Kamere imaju ugrađen sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica, što policiji omogućava identificiranje prekršaja i poduzimanje zakonskih mjera.

Instalirane kamere imaju mogućnost očitavati i do deset vozila u sekundi, s najmanje 90 postotnom točnošću očitanja, a sve to rade u uvjetima smanjene vidljivosti, danju ili noću, te pri većim brzinama vozila.

Kamere su povezane s bazom podataka u MUP-u Hercegbosanske županije te u slučaju da detektiraju sumnjivo vozilo, odmah se šalje obavijest patroli na terenu., prenosi Fena.

Osim bh. registarskih pločica, softver unutar kamera može prepoznavati registarske oznake i tehničku ispravnost vozila svih država EU, Srbije, Crne Gore i Makedonije kao i jedinstvene registarske oznake motocikala i mopeda.

U MUP-u HBŽ-a očekuju da će postavljanje novih kamera znatno doprinijeti povećanju sigurnosti u prometu.