Home Politika U Zapadnoj Hercegovini Hrvati nisu ugroženi!

U Zapadnoj Hercegovini Hrvati nisu ugroženi!

SHARE
U zapadnoj Hercegovini, što god govorili Hrvati i Crkva, njih nitko ne ugrožava, tvrdi u intervjuu “Jedan”, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić.

Oni nemaju problema da im netko prijeti bilo čim, majorizacijom, ili kako oni to već kažu, ali što ćemo ako nam se dogodi da nam se isele Hrvati iz Središnje Bosne, i to ne onako kako su izašli iz banjalučke Biskupije, nego sad dobrovoljno odlaze vani. Ostade nam taj prostor prazan. To je katastrofa za narod i za Katoličku crkvu.

Prve žrtve ovakve politike i zavađanja su, vjerovali ili ne, Hrvati Središnje Bosne.

Nije žrtva netko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati Srednje Bosne će platiti tu cijenu zavađanja naroda, besperspektivnosti i straha, smatra Komšić, prenosi Oslobođenje.

O Dodiku i sigurnosti

Komšić kaže da ima potpuno povjerenje u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, u čijoj je nadležnosti briga o sigurnosti članova Predsjedništva BiH.

Morao bi on (op.a Dodik) shvatiti da je sada na drugoj funkciji i da netko drugi preuzima brigu o njegovoj sigurnosti. Ja vam jamčim da su ti ljudi, koji su preuzeli brigu o njegovom osiguranju, vrhunski profesionalci. Na kraju, on kao član Predsjedništva BiH ima pravo reći, ovoga neću, ako iz nekog razloga na nekoga sumnja i poslušat će ga ovi ljudi u Direkciji. Ja na njegovom mjestu to ne bih radio. Gospodin Dodik mora shvatiti da ima budala i Republici Srpskoj, a ne samo ovdje, tvrdi Komšić.