Home Politika CIRKUS Komšić najavljuje suradnju s Klubom Hrvata u Domu naroda: Pokretat ću...

CIRKUS Komšić najavljuje suradnju s Klubom Hrvata u Domu naroda: Pokretat ću zaštitu vitalnoga interesa

SHARE

Pokrenut ću pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa hrvatskog naroda, ako nešto ne bude u skladu s interesima tog naroda, rekao je u intervjuu „Jedan“ drugi bošnjački član Predsjedništva BiH koji se lažno predstavlja kao hrvatski član kolektivnog šefa države Željko Komšić.

Konačna odluka o tome, kaže, bit će na izaslanicima iz Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Podsjećamo, legitimno izabrani politički predstavnici Hrvata ne priznaju Komšića kao hrvatskog člana Predsjedništva te s njim kao takvim odbijaju bilo kakvu suradnju.

– Ako se oni ne slažu s tim da je prekršen vitalni nacionalni interes, neka onda oni Hrvatima objašnjavaju zašto misle tako. Ja sam tu da nešto pokušamo uraditi, ako može. Na mene mogu računati. Sve što je racionalno, sve što je korisno, sve što nije direktno protiv nekih osnovnih principa, sve što nije protiv ustava i zakona ja sam tu, objašnjava Komšić, inače personifikacija svega nog što nje pogrešno s BiH.

Komšić također kaže da bi tzv. BH blok, koji su formirali SDP, Demokratska fronta i Naša stranka, ako bi odbio razgovarati s HDZ-om, bio neprincipijelan, iako sumnja u dogovor s tom strankom, koja je pak dobila apsolutnu podršku hrvatskoga naroda na listopadskim izborima.

– Red je razgovarati i s HDZ-om, kada smo već razgovarali sa SDA. Ne možemo razgovarati sa SDA, a odbiti da razgovaramo s HDZ-om, kaže Komšić. Dodaje, da se osjeća predsjednikom svih građana Bosne i Hercegovine.

– Ljude u ovoj državi osjećam svojim i, ponavljam, ustavna mi je obaveza da brinem o cijeloj Bosni i Hercegovini, svim njenim narodima i građanima, govori između ostalog u intervjuu „Jedan“član Predsjedništva BiH Željko Komšić, a koji će biti emitiran večeras u 20.00 sati na BHT1.