Home Crna kronika BIZARAN DETALJ SPASIO MANIJAKA: Daruvarac je u trenutku napada na djevojku japanke...

BIZARAN DETALJ SPASIO MANIJAKA: Daruvarac je u trenutku napada na djevojku japanke ostavio pored sebe i zato je izašao na slobodu?

SHARE

Darko Kovačević Daruvarac brutalno je u Zadarskom kafiću pretukao 18-godišnju djevojku. No, jučer je izašao iz pritvora i na slobodi će čekati suđenje. Mnogi smatraju kako je ovaj slučaj od početka krivo postavljen. Tako Jutarnji list, pozivajući se na zadarske pravosudne krugove, piše kako se u ovaj napad mogao okvalificirati kao pokušaj ubojstva, a ne nanošenje teških ozljeda.

Naime, djevojka je od udarac mogla i umrijeti, smatraju sugovornici Jutarnjeg. Udarac u meko tkivo, a Daruvarac je djevojku udarao više puta u kafiću Chill out, trebao bi se okvalificirati kao pokušaj ubojstva.

Da je optužen za pokušaj ubojstva, ne bi danas izašao

Da je Daruvarac optužen za pokušaj ubojstva, prijetila bi mu kazna od najmanje pet godina zatvora, a time bi se i rok boravka u istražnom zatvoru produljio na 12 mjeseci.

Kako ističe majka premlaćene djevojke, za kvalifikaciju je navodno bila ključna činjenica da je Daruvarac te večeri bio bos, japanke je ostavio po strani. Da je bio u teškoj obući, prema navodima majke kojoj su to navodno rekli u tužiteljstvu, bio bi optužen za pokušaj ubojstva.

O kakvom se napadu radilo, svjedoči i ispovijest konobarice Dragane Delić koja je ispričala što se dogodilo te večeri.

“Ja sam radila. Ušlo je njih šest, sedam. Njega sam prepoznala, Darka. Uplašila sam se. Čula sam da je prije maltretirao, kroz tih par dana što sam došla. Zvala sam odmah šefa da dođe jer ušao mi je u šank i sam uzeo piće”, rekla je Dragana.

Užasavajući napad

U jednom trenutku vidjela je kako Kovačević 18-godišnjakinju krvavog lica vuče za kosu iz WC-a. Kaže kako ju je vlasnik tada upozorio da se ne miješa. “Svi su stajali i gledali, nisu htjeli ništa. Svi su bili preko 120-130 kila. To su svi njegovi prijatelji. Krešo mi je rekao da ne ulazim unutra i da se ne miješam. A vlasnica je bila vani na terasi s djetetom”, ispričala je.

“Znam da kad sam se digla, da mi je jedna ženska osoba rekla da zna da mi je teško, ali da je to ona zaslužila”, dodala je. Nakon što je Kovačević izbacio svoje frustracije na 18-godišnjakinji, djevojku su odveli, a Dragani dali da joj odnese stvari. “Našla sam je preko puta ceste u drugom kafiću gdje sjedi doslovno polumrtva. Nije mogla disati, sva je bila u krvi. Ja sam mislila – da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam”, svjedoči konobarica koja je sve vidjela.

U obranu nesretne djevojke nije stao baš nitko, a ni policija se nije iskazala te večeri. Njihov posao odradila je majka pretučene djevojke koja je Kovačeviću ušla u trag nakon cjelonoćne potrage. U policiji su joj rekli kako on može biti uhićen za “dvije minute ili za dva mjeseca, ovisi gdje je on, je li ostao u Zadru ili je pobjegao”.