Home Crna kronika Glasnogovornik policije u Mostaru: Tragamo za pet migranata iz sinoćnje tučnjave, ispitat...

Glasnogovornik policije u Mostaru: Tragamo za pet migranata iz sinoćnje tučnjave, ispitat ćemo i dvojicu ranjenih

SHARE

Pripadnici MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije jutros su pokrenuli opsežnu potragu za ilegalnim migrantima koji su sudjelovali u sinoćnjoj tučnjavi u središtu Mostara.

Kako je za Pogled.ba rekao glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić, trenutno se ne zna gdje su se ove osoba sakrile, ali ispitivanja traju i očekuje se da će oni uskoro biti locirani.

– Dvije osobe koje su ozlijeđene oštrim predmetima i dalje se nalaze u RMC “Safet Mujić” i zadobili su lakše tjelesne povrede. Mi ćemo ih ispitati uskoro i vidjet ćemo možemo li od njih dobiti informacije o identitetu osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, jesu li ti ljudi smješteni u Salakovcu ili na nekoj drugoj lokaciji. Poduzimamo sve kako bi ih u što kraćem roku locirali i uhitili – rekao je Marić za Pogled.ba.

Također, još uvijek nije poznato jesi li ove osobe registrirane kod Službe za poslove sa strancima. Sve ovo su pitanja na koja se uskoro moraju dati odgovori. Pojavile su se informacije kako je pet osoba koje su pobjegle sinoć nakon tučnjave naoružane noževima. Marić nam to nije mogao potvrditi, te je dodao kako policija i dalje skuplja informacije na terenu.

Najavljeno je kako će policija pojačati patrole na području Mostara u idućim danima, te kako će biti poduzete dodatne mjere kako se slični događaji ne bi ponovili. Inače, zadnjih dana u Mostaru je zabilježen niz incidenata koje su napravili ilegalni migranti.

Zbog manjkavosti domaćih zakona, pripadnici MUP-a ilegalne migrante mogu samo registrirati, a onda ih puštaju na slobodu. Iz policije poručuju kako nemaju mehanizama za bilo kakve druge radnje.

Inače, migranti sve češće dolaze na prostor Mostara i južne Hercegovine, te se preko ovoga teritorija pokušavaju domoći teritorija Hrvatske. Zbog zime veliki broj njih je odlučio ostati u Hercegovini do proljeća, a u pojedinim dijelovima Mostara pojedinci im ilegalno iznajmljuju stanove i kuće. Drugi se odlučuju na provale u napuštene i nenaseljene kuće, a takvih slučaja je sve više.

Sada je već jasno kako je dolazak ilegalnih migranata narušio sigurnosno stanje u Hercegovini, te kako će policija imati još mnogo posla po ovom pitanju. U svemu ovome i dalje šuti državni ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je ilegalne migrante doveo u Hercegovinu i najodgovorniji je za ove događaje, piše Pogled.ba