Home Crna kronika Tragedija u Hercegovini: Prevrnuo se “Globtourov” autobus, dvoje poginulo, više ozlijeđenih

Tragedija u Hercegovini: Prevrnuo se “Globtourov” autobus, dvoje poginulo, više ozlijeđenih

SHARE

Autobus Globtoura iz Međugorja u subotu oko 7.55 sati skliznuo je s ceste kod mjesta Nevesinje u istočnoj Hercegovini, pri čemu je dvoje ljudi poginulo, potvrdila je u subotu policija.

Poginuli su Igor Kuzman (48) iz Novog Sada i Ljiljana Boničić (66) iz Berana

U autobusu je navodno bilo dvadesetak putnika, od kojih je mnoštvo ozlijeđeno, a prometovao je na redovitoj liniji između Beograda i Mostara.

Prema riječima direktora Doma zdravlja Nevesinje Žarka Tamindžije, nakon nesreće dvije osobe sa težim ozljedama prebačene su u Kliničku bolnicu Mostar, dvoje je prebačeno u Bolnicu u Trebinju, a jedno zadržano u Bolnici u Nevesinju.

“Jedanaest lica sa lakšim povredama nakon zbrinjavanja pušteno je kući. Što se tiče ozljeda najviše su u pitanju lomovi i hipotermija“, dodao je Tamindžija, piše Saransak.com.

Prema pisanju medija, autobus je skliznuo s ceste zbog poledice.

Na većini cestovnih pravaca na području BiH u subotu je otežano prometovanje zbog nanosa snijega, a najteže je stanje na planinskim prijevojima u središnjem i istočnom dijelu zemlje gdje je u jutarnjim satima došlo do teške prometne nesreće.

Iz bosanskohercegovačkog autokluba (BIHAMK) prije podne su ocijenili kako je stanje na prometnicama takvo da na put ne bi trebalo kretati osim u slučaju krajnje nužde, upozoravajući kako teretna vozila na planinskim cestama mogu prometovati samo uz uporabu lanaca i to tamo gdje nisu uvedena posebna ograničenja.