Home Šport Riise o osveti života: Pogledao sam nasilnika u oči. Znao je

Riise o osveti života: Pogledao sam nasilnika u oči. Znao je

SHARE

Legendarni Norvežanin John Arne Riise ovih dana objavio je autobiografiju u kojoj je istaknuo bitnije događaje iz svog života. Sudeći po sadržaju, može se reći da je bivši bek Liverpoola doista proživio svakojake stvari u životu, ali i svojoj nogometnoj karijeri.

Riise trenutno uživa u mirovini, a tijekom igračke karijere nosio je dresove Monaca, Liverpoola, Rome, Fulhama, APOEL-a, Delhija i drugih.

Najupečatljivija priča iz autobiografije je ona u kojoj prepričava događaj u kojem se osvetio jednom od nasilnika, koji je maltretirao njega i njegovu sestru u školi. Pravu priliku za osvetu dobio je nedugo nakon osvojene Lige prvaka s Liverpoolom.

“Ljeto 2005., vidio sam ga kako ulazi u McDonald’s. Nisam bio gladan, ali ušao sam za njim. Maltretirali su me u školi, on je bio jedan od njih. Stao sam na šalter gdje se naručuje Big Mac. Htio sam samo vidjeti njegovu reakciju. Okrenuo se i rekao: “Sljedeći.” Pogledao me. Točno u oči. Znao je. Nisam ništa ni morao reći. Okrenuo sam se, bacio Big Mac i izašao. Nisam to planirao, ali ispalo je savršeno. Samo mjesec prije toga osvojio sam Ligu prvaka”, ispričao je Norvežanin John Arne Riise (38).

“To što radi u McDonald’su nema nikakve veze, ne gledam ljude po tome gdje rade i što rade, već kakvi su. Ali bio je baš dobar osjećaj napraviti ono što sam mu napravio, vidjeti taj njegov pogled”, dodao je Riise.

Riise je s 19 godina postao otac, do 31. godine se razveo dva puta, a otac mu nije želio otkriti da umire. Kad je umro, nije znao gdje je pokopan.

Iako mu majka nije željela reći gdje mu je otac pokopan, Riise je uspio doći do te informacije.

“Dobio sam oko 150 poruka na Twitteru, ljudi su mi se javljali s informacijama gdje mi je otac pokopan. Pomogli su mi i pronašao sam grob.”

Prepričao je i detalj kada ga je bivši suigrač Craig Bellamy napao golf palicom 2007. godine te kako je izgledala njihova svađa.

“Da me pogodio po koljenima, to bi bilo to. Kraj karijere. Rekao sam mu da dvaput razmisli, da ćemo to riješiti ujutro. Nije se pojavio. Bio je bahat i pun samopouzdanja, ali kad biste mu se suprotstavili, pretvorio bi se u psića. Sjećam se kad je Fulham igrao protiv Liverpoola, i Clint Dempsey mu je nešto dobacio. Usrao se u gaće”, tvrdi Riise, prenosi Index.hr