Home Crna kronika Pročitajte monstruoznu poruku koju je napisao otac ubojica troje djece: “Da sam...

Pročitajte monstruoznu poruku koju je napisao otac ubojica troje djece: “Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio”

SHARE

Admir Sović iz Bihaća prekjučer je ubio svoje troje djece, a potom se objesio.

Ova tragedija zavila je u crno Bihać, u kojem su još uvijek prepričavaju detalji svirepog zločina.

‘Dnevni avaz’ je od policijskih inspektora dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu.

Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policijski službenici, a s njima i stručnjak za eksploziv.

”Ostavio je ručnu bombu, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu”, otkriva izvor iz policije. Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli.

”Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: ‘Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k…., nikada niko više neće zovnuti ‘mama” napisao je Admir nakon što je ubio djecu. Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

”Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi. Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču”, otkriva izvor Dnevnog avaza.

Također, Admir Sović odranije je poznat policiji. ”Poznat nam je zbog teških krađa. Također, prijavljen je za nasilje u porodici 2016. godine, ali ne prema djeci, nego prema supruzi. Nikad nismo imali prijave njegovog asocijalnog ponašanja u porodici. Centar za socijalni rad, s kojim imamo odličnu suradnju, nije imao prijave vezane uz njega osim te 2016. godine. I susjedi, od kojih smo uzimali izjave, kažu da je bio susretljiv i da je bio voljan pomoći”, kaže ‘Avazov’ izvor iz MUP-a USK.

Inače, Admirov brat ubio se prije dvije godine. Leila Sović, majka troje ubijene djece, hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici ”Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Prema saznanjima Avaza, ona je dovezena preksinoć u bolnicu u stanju velikog šoka, duboke boli, nevjerice. Liječnici su jedva uspjeli ostvariti kontakt s njom. ”Prenoćila je na Odjelu psihijatrije, gdje je zbog stanja u kojem se nalazi dobila terapiju. Danas (jučer, op. a.) je po nju došla rodbina i odvela je kući. Zbog svega što se dogodilo, njezinog stanja, mora stalno biti pod nadzorom rodbine ili liječnika kako se njezino zdravstveno stanje ne bi zakompliciralo”, rekli su iz Kantonalne bolnice.

Majka ubijene djece zahtijevala je da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan. Tako će Admir Sović biti pokopan danas na Ostrošcu, a djeca sutra u mjestu Brezova Kosa kod Cazina.