Home Društvo Ljubuški: Svečanim otvaranjem senzorne sobe obilježena godišnjica rada Edukacijsko-rehabilitacijskog centra

Ljubuški: Svečanim otvaranjem senzorne sobe obilježena godišnjica rada Edukacijsko-rehabilitacijskog centra

SHARE

Svečanim presijecanjem vrpce načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i ravnateljica Edukacijsko-rehabilitacijskog centra, Marija Kikaš danas su otvorili novu senzornu sobu u ovom centru.

Ovim činom ujedno je završen prigodan program kojim je obilježena prva godišnjica rada ovog centra.

“Ovom senzornom sobom napravili smo velik iskorak u rehabilitacijskom pogledu na način da smo itekako poboljšali rehabilitaciju za one osobe koje imaju razna oštećenja koja upravo senzorna rehabilitacija može dobrim dijelom riješiti. Drago mi je da smo prvu godinu zaokružili jednim velikim projektom”, rekla je tom prilikom Marija Kikaš.

Na današnjoj obljetnici prve godine rada Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za osobe s poteškoćama u razvoju općine Ljubuški okupili su se brojni uzvanici.

Program je počeo glazbenom točkom učenica Glazbene škole Ljubuški, nakon čega se ravnateljica Centra Marija Kikaš osvrnula na prvu godinu rada.

“U prvoj godini našeg postojanja temeljni cilj Centra odnosio se na uspostavljanje individualnih rehabilitacija, formiranje dnevnih radionica za naše starije dobne uzraste, nabavku opreme za sve navedene aktivnosti te stručnih edukacija za naše rehabilitatore. Velikim dijelom smo u tome uspjeli te smo za 65 korisnika svih dobnih uzrasta osigurali temeljne preduvjete za rehabilitaciju i dnevno zbrinjavanje”, rekla je ona.

Zahvalila se svim donatorima koji su pomogli rad Centra te je najavila još veći iskorak u godini pred nama.

“U 2019.godini idemo korak dalje i planiramo realizirati niz novih projekata koji će uvelike doprinijeti poboljšanju kvalitete naše usluge a riječ je o gradnji polivalentnog terena za sportske aktivnosti, formiranje specijaliziranih radionica za starije i mlađe dobne uzraste, dodatno opremanje didaktičkim i fizioterapeutskim pomagalima te gradnju rehabilitacijskog parka koji će svojim sadržajima biti jedinstven u BiH i kao takav omogućiti provođenje rehabilitacija ne u uredu već u vanjskom prostoru kada to vremenski uvjeti budu dopuštali”, navela je Kikaš.

Humački župnik fra Ljubo Kurtović je blagoslovio okupljene i novootvorenu sobu, piše Radio Ljubuški