Home Zanimljivosti Žene mogu ostati trudne i od predejakulatorne tekućine

Žene mogu ostati trudne i od predejakulatorne tekućine

SHARE
Veliki broj žena se pita da li mogu ostati trudne od predejakulatorne tekućine. Ovo je jedna od većih dilema kada je riječ o su parovi u pitanju, a odgovor na ovo pitanje je iznimno složen.

Iako su ejakulat i predejakulat fluidi koji izlaze iz muškog spolnog organa, oni nisu isti. Naime, oni se razlikuju po izvoru, funkciji i, što je najvažnije, kompoziciji, kaže urolog Michael Witt.

“Ejakulat se sastoji od tekućine iz prostate, sjemenih vezikula i ampula koje sadrže spermatozoide. Ejakulat je vrlo guste konzistencije i obično bijele, sivkaste ili žućkaste boje”, rekao je on.

Međutim, predejakulat je mukozna tečnost koja se javlja neposredno nakon spolnog uzbuđenja povećanim radom reproduktivnih žlijezda.

Iako se tehnički u predejakulatu ne bi trebali naći spermatozoidi, istraživanja su zabilježila slučajeve u kojima ovo pravilo nije važilo. U jednoj studiji o ljudskoj plodnosti, u kojoj je sudjelovalo 27 muškaraca, njih 11 je imalo prisutne spermatozoide u predejakulatu, a to znači da žena može zatrudnjeti i ako muškarac nije doživio orgazam.

Međutim, neki muškarci mogu imati spermatozoide u predejakulatu, dok drugi nemaju i oba stanja su normalna, prenosi Klix.ba