Home Crna kronika NEVJEROJATNA PRIČA: Beba od 3 mjeseca spasila mamu i tatu od sigurne...

NEVJEROJATNA PRIČA: Beba od 3 mjeseca spasila mamu i tatu od sigurne smrti!

SHARE

U domu tročlane obitelji Malešić iz sela Vincika kod Prijepolja u jugozapadnoj Srbiji buknula je vatra usred noći, a roditelje je iz sna prenuo plač njihove tromjesečne kćerke, koja je na taj način spriječila tragediju.

Tako je tročlana obitelj Malešić pukom srećom je preživjela požar koji je u noći između ponedeljka i utorka izbio u njihovoj obiteljskoj kući.

Kako je za Kurir ispričao Mirko Malešić, čiji je dom uništila vatra, suprugu Helenu i njega iz sna je prenuo plač njihove tromjesečne kćerke Sofije, koja je na taj način spriječila neviđenu tragediju.

Nestala struja

– Ja sam oko pola jedan legao da spavam i tada je nestala struja. Sofija je zaplakala oko pola tri, a moja supruga je čula plač i odmah je otišla kod bebe. Tada je čula kako pucaju grede na potkrovlju i shvatila da nešto gori – priča Mirko.

kuća u plamenu
KUĆA U PLAMENU FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

Kako kaže, čim ga je žena probudila, zgrabio je bebu u naručje.

– Onako u gaćama sam uzeo bebu, nisam stigao ni da se obujem. Istrčali smo napolje bukvalno u odeći u kojoj smo spavali, dok su se grede i rogovi s krova obrušavali – opisivao je Mirko detalje drame.

Kako kaže, tek kada su istrčali napolje, videli su da im gori krov kuće, a soba u kojoj su do prije minutu spavali punila se dimom.

– Uspio sam još jednom da uđem u kuću. Jedino sam uzeo ključeve od kola, sve ostalo je izgorjelo. Odmah sam stavio ženu i dijete u auto, bilo mi je najbitnije da njih sklonim s hladnoće. Odvezao sam ih do prve kuće, a usput sam pozvao vatrogasce – priča Mirko, koji je u trenu ostao bez krova nad glavom.

dom im izgoreo
DOM IM IZGOREO FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

U međuvremenu, do kuće Malešića stigli su vatrogasci, njih devetorica sa tri vatrogasne cisterne, ali su jedino uspjeli spriječiti da se vatra proširi na dio kuće u kojoj živi Mirkova strina, dok su kat i potkrovlje potpuno izgorjeli.

Izgorela biblioteka

Mirko priča da su se on i Helena vjenčali ove godine, ljetos su renovirali kuću, nabavili nov namještaj, proteklih mjeseci još neke stvari.

– U trenu smo ostali bez ičega, ali hvala Bogu da smo svi živi. Posebno mi je žao biblioteke od nekoliko tisuća knjiga, izgorjela mi je i kolekcija od 50 umjetničkih slika, među njima su i neke Miće Popovića. Na zgarištu sam našao samo ostatke spaljenih knjiga – kaže Mirko i dodaje da još ne zna što je uzrok požara, prenosi Kurir.