Home Politika SEJDINI SLJEDBENICI: Kerla u Skupštini KS: Dajte pauzu, gladna sam, nemojte da...

SEJDINI SLJEDBENICI: Kerla u Skupštini KS: Dajte pauzu, gladna sam, nemojte da hitna dolazi po mene

SHARE

Zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla zatražila je od predsjedavajućeg Elmedina Konakovića da napravi pauzu na sjednici kantonalnog organa zakonodavne vlasti kako bi mogla objedovati.
“Tražim pauzu s obzirom na to da su porasli apetiti. Ja sam gladna, a vjerujte, ne bih da dolazi hitna po mene. Ako je ikako moguće pauza za ručak”, zavapila je Kerla u toku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, a koja je počela u 10:22 sata.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković nije imao razumijevanja prema vapaju zastupnice Kerle kojoj je poručio da bi pauzu trebalo dati nakon što se završi dio sjednice za postavljanje pitanja.

Dok je Konaković naglas pokušavao naći vrijeme da zadovolji zastupnicin apetit, Kerla je uzviknula: “Dajte da idemo ba ručati”. Predsjedavajući Skupštine KS rekao je Kerli da u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine KS može uzeti 30 minuta pauze, ali da misli kako neće uspjeti u tom periodu jesti.

Kerla je na kraju kazala kako će postavljanje pitanja trajati tri sata i da ona traži da pauza bude u 13:30 sati kako bi mogla jesti, sa čim se složio i Konaković.