Home Crna kronika TKO JE HRVAT KOJEG SU SRBI ZATVORILI ZBOG SULUDE VOŽNJE Poznati poduzetnik...

TKO JE HRVAT KOJEG SU SRBI ZATVORILI ZBOG SULUDE VOŽNJE Poznati poduzetnik se hvalio divljanjem: ‘Od Sesveta do Broda za 28 minuta. S 320 na sat!’

SHARE

Marinko Zovko, suvlasnik tvrtke “Zovko Company“ i sin vlasnika hotela i benzinske crpke u Sesvetama, je hrvatski državljanin kojeg je prekršajni sudac u Sremskoj Mitrovici poslao u zatvor na 30 dana zbog obijesne vožnje na autocesti Šid – Beograd. Zovko je 17. prosinca autocestom po velikom nevremenu vozio 245 kilometara na sat sa svojim Audijem A8 kad ga je presrela srpska policija.

Odmah je odveden prekršajnom sucu u Sremsku Mitrovicu koji mu je osim 30 dana zatvorio presudio i da mora platiti 1000 eura kazne i devet mjeseci ne smije upravljati vozilom na teritoriju Srbije. Kako je riječ o stranom državljaninu, prema prekršajnom zakonu Srbije, prekršitelj odmah ide na izdržavanje kazne te ima 8 dana za podnošenje žalbe na presudu.

Zovko je poznat po svojim suludim vožnjama autocestama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Šira javnost za njih zna jer se Zovko snimkama hvali na društvenim mrežama. Tako se prije nekoliko godina javno pohvalio kako je 195 kilometara udaljenosti od Sesveta do Slavonskog Broda prošao za 28 minuta vozeći se 320 kilometara na sat: – Ako me uspiju uloviti platit ću kaznu i policajcima predati vozačku. Kažem, ako uspiju – kazao je tada Zovko.

Svoje automobile isprobavao je i u BiH gdje se hvalio vožnjama 250 kilometara na sat. Hrvatska policija, koliko je poznato, zbog njegovog hvalisanja ovim divljanjem nikad nije pokucala na njegova vrata. Sada je dolijao srpskoj policiji i završio u zatvoru…