Home Društvo Zadranka ima zaštitnika: Branit ću je i štititi kao svoju obitelj…

Zadranka ima zaštitnika: Branit ću je i štititi kao svoju obitelj…

SHARE

Podsjetimo, djevojku je divljački pretukao Darko Kovačević Daruvarac, koji je nedavno pušten iz pritvora. Zaštitu obitelji je ponudio zadarski poduzetnik i majstor borilačkih vještina

Josip Deur (36), zadarski poduzetnik i majstor borilačkih vještina je ponudio mladoj Zadranki i njezinoj majci Ani zaštitu i poručio im je da im je na raspolaganju 24 sata dnevno.

Podsjetimo, djevojku je divljački pretukao Darko Kovačević Daruvarac, koji je nedavno pušten iz pritvora. Deur se djevojci i njezinoj majci Ani, kao i preostalo dvoje djece, ponudio kao zaštitnik premda ih ranije nije poznavao, piše Večernji list. 

– Tko je samo pomisli krivo pogledati, a kamoli dirnuti, neka računa da je pogledao i dirnuo u mene. Ja ću je braniti, štititi i čuvati isto kao što štitim i svoju obitelj. Ona je dijete prerano preminulog hrvatskog branitelja, ona je dijete koje je jedino čudom Božjim preživjelo sve one batine. I na koncu, ona je dijete zbog kojeg nisam mogao ostati ravnodušan i za koje sam osjetio da se i ja moram trgnuti, ostaviti sve svoje obveze, kao i svoju obitelj, te pružiti ruku pomoći koliko je to bilo u mojoj moći – rastumačio je Josip Deur svoju motivaciju da se aktivno uključi u slučaj koji je šokirao Hrvatsku.

 

Obitelj je njegovu pomoć prihvatila objeručke – djevojka mu je toplim riječima zahvalila na društvenoj mreži i otada se, otkriva Josip, čuju svakodnevno.

– Shvatio sam da ih muči strah, da su bespomoćni pored ovog, s punim pravom mogu reći, nakaradnog i beskorisnog sustava, da su prepušteni sami sebi i svojoj sudbini u kojoj su se našli ni krivi ni dužni – kaže Josip dodajući kako “slučaj Daruvarac” više nije problem pojedinca, jer svi dobro znamo što je taj pojedinac napravio, već sustava koji je zakazao.