Home Crna kronika Akcija Škorpion: Lišen slobode i policijski službenik

Akcija Škorpion: Lišen slobode i policijski službenik

SHARE

Sudjelovanje Granične policije BiH u akciji Škorpion na području Bijeljine i Brčkog

Pripadnici Granične policije BiH, uz službenike Policije Brčko distrikta BiH i MUP-a Republike Srpske, sudjeluju u operativnoj akciji „Škorpion“ čije se završne aktivnosti realiziraju 20.12.2018. na području Bijeljine i Brčkog.

Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminala s naglaskom na neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krijumčarenje ljudi i roba.

Među brojnim aktivnostima zajedničkih policijskih timova pripadnici Granične policije BiH u suradnji sa službenicima Policije Brčko distrikta 20.12.2018. izvršili su pretrese, između ostalih i porodične kuće i vozila policijskog službenika Granične policije BiH. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „organizirani kriminal“ u vezi s kaznenim djelom „neovlašteni promet vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene“ lišen je slobode M.B., policijski službenik Jedinice granične policije Bijeljina u činu „policajac“.

”Sudjelovanje u ovoj operativnoj akciji, uz kontinuitet suradnje s drugim policijskim agencijama  i borbe protiv organiziranog i svih vrsta prekograničnog kriminala, još je jedan pokazatelj spremnosti Granične policije BiH na nultu toleranciju i borbu protiv korupcije, zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi. Nedopustivo je to što i među policajcima ima onih koji su krenuli putem korupcije, tako da borba Granične policije BiH protiv kriminala obuhvata i čišćenje vlastitih redova”, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Akcija Škorpion realizira se po nalogu Tužiteljstva BiH.