Home Crna kronika Detalji dvostrukog ubojstva Skandinavki: “Bila je bez glave”

Detalji dvostrukog ubojstva Skandinavki: “Bila je bez glave”

SHARE

Otkriveni su novi detalji dvostrukog ubojstva na planini Atlas u Maroku. Uhićena su trojica muškaraca koje se sumnjiči za taj strašan zločin.

Podsjetimo, u ponedjeljak su dvije turistkinje iz Norveške i Danske pronađene mrtve na izoliranom području na putu do najvišeg vrha sjeverne Afrike Toubkala, piše Index.hr.

Britanski Daily Mail otkriva njihove identitete – Maren Ueland (28) iz Norveške i Louisa Vesterager Jespersen (24) iz Danske. Na vratu su imale rane nanijete noževima.

Otišle su na planinarenje s trojicom Marokanaca?

Kako piše Daily Mail, žene su prije nestanka navodno viđene u Marakešu s trojicom muškaraca s kojima su krenule na planinarenje do Toubkala, 82 kilometra južno od Marakeša, inače najvećeg turističkog odredišta u Maroku.

Najmanje jedan od osumnjičenih pripada militantnoj skupini, potvrdio je tužitelj.

Jutros je izvor iz policije rekao je da su muškarci uhićeni nakon što su lokalni mediji objavili njihove fotografije.

Napadači su identificirani

Napadači su identificirani. Riječ je o 33-godišnjem R. A. iz sela Douar el Caïd nedaleko od Marakeša, 27-godišnjem A. E. iz Marakeša i 25-godišnjem O. A., također iz Marakeša.

Motiv ubojstva još je uvijek nepoznat, a terorizam je i dalje jedan od mogućih razloga.

Svjedoci tvrde da su osumnjičene vidjeli kako kampiraju nedaleko od mjesta na kojem su bile turistkinje. Policija je jučer uhitila muškarca čija je osobna iskaznica pronađena na mjestu ubojstva. On im je na ispitivanju otkrio imena dvojice pomoćnika, no sve ih je snimila kamera jednog kampera s mjesta događaja između dva i tri sata ujutro u ponedjeljak.

“Žena koja je ležala vani bila je bez glave”

Muškarac koji je otkrio tijela je lokalni stanovnik, piše Daily Mail.

“Vidio sam dva tijela prije nego što je došla policija. Jedna žena je bila izvan šatora, a druga u šatoru. Žena koja je ležala vani bila je bez glave”, rekao je svjedok.

Zaposlenik hotela Faouzi u Marakešu, u kojem su turistkinje odsjele, rekao je da su bile u društvu još tri prijateljice, no da su se razdvojile.

“Prijavile su se 10. prosinca i provele ovdje samo jednu noć. U početku ih je bilo pet, sve turistkinje. Sljedeće jutro njih tri su otišle surfati, a Maren i Louisa su u podne otišle u grad i ostavile prtljagu. U pet sati poslijepodne vratile su se po kofere i presvukle u odjeću za planinarenje. Smijale su se, bile su dobro raspoložene, mlade, jako lijepe i zabavne. Došle su se samo zabaviti. Dok su se pakirale, trojica muškaraca su ih čekala pred hotelom. Bili su Marokanci. I oni su bili mladi i činili su se ok. Nisu izgledali poput kriminalaca. Nisu imali više od 27, 28 godina, činili su se kao pristojni dečki, ne pretjerano sumnjivi. Mislim da su cure upoznali na trgu, a u hotel nisu ulazili. Kad su se presvukle i spakirale, otišle su s njima. Za njih smo ponovno čuli tek nakon tjedan dana kad je objavljena vijest o ubojstvu”, rekao je zaposlenik hotela, a prenosi Daily Mail.

Jutros se danski premijer Lars Loekke Rasmussen obratio javnosti i rekao da se ubojstva smatraju “politički motiviranim, a samim time i terorističkim činom”. Rasmussen je dodao da “još uvijek postoje mračne sile koje žele uništiti danske vrijednosti” i “da se ne smiju predati”.