Home Kultura Finale “Skviza” u Ljubuškom

Finale “Skviza” u Ljubuškom

SHARE

Sinoć je u caffe baru “Bambus” u Ljubuškom održana finalna večer zabavno-kvizaškog natjecanja “Skviz”, kojeg je osmislio i organizirao Klub kulture “Libuša”.

Da je ovo natjecanje pun pogodak, dokazala je i sinoćnja večer.

U Bambusu se čuo smijeh, usklici odobravanja i pljesak za dobru igru, a nakon žestoke i zabavne kvizaške borbe prvo mjesto u velikom finalu i nagradu od 200 maraka osvojila je ekipa “Gromobrani” koju čine Tin Mijatović, Danijel Šilić, Zorana Milićević i Luka Sušac.

Mislim da je ova večer definitivno bila najneodlučnija dosad. Bilo je vrlo napeto, druga ekipa je bila vrlo dobra, bilo je 50/50 posto šansi za svaku ekipu“, rekli su članovi pobjedničke ekipe koji su ujedno pohvalili svoje suparnike u finalu, ekipu “Jedan je glup”.

Asocijacije su nas dosta “zeznule”, mislili smo se između dva odgovora, odabrali smo krivi”, razlog poraza svoje ekipe otkrio nam je Luka Marijan Herceg, koji se sa prijateljima sinoć morao zadovoljiti drugim mjestom i nagradom od 50 maraka.

Ove dvije ekipe svoj put do finala opisuju kao trnovit. Podsjetimo, uoči velikog finala održano je šest “Skvizova” u kojima se okušao velik broj natjecatelja, a uz nagrade za prva dva mjesta, sinoć je dodijeljena i nagrada za treće mjesto koju je osvojila ekipa “Mušketiri” – oni su “zaradili” mini zakusku u caffe baru “Bambus” koji je bio sponzor svih nagrada.

Uz klasično sučeljavanje dvaju ekipa u asocijacijama, glazbenim pitalicama, alijasima i pitanjima iz sfere općeg znanja, sinoć su u finalu bile organizirane i igre za gledatelje.

Svi sudionici su bili na razini, od tehničke realizacije, hostese pa do voditelja koji su svojim pošalicama dizali atmosferu u kafiću, a nisu se libili ni zapjevati.

Na pitanje kako je nastalo ovo natjecanje, Boris Brkić iz Kluba kulture “Libuša” odgovara: “Klub kulture je, nakon što je postavio nekoliko predstava, odlučio malo se igrati. Vidjeli smo da su pub kvizovi sve popularniji, a mi smo htjeli ići na jedan zaigraniji pristup”.

Dodaje kako mu je bilo posebno drago vidjeti kako su mladi iz Ljubuškog zainteresirani za ovo natjecanje, te kako iz kola u kolo pokazuju sve bolje znanje.

Nadam se da smo udarili temelje jednoj tradiciji i da ćemo nakon Nove godine organizirati barem još jednu sezonu našeg Skviza!”

Poslušajte audioprilog Radija Ljubuški sa Skviza