Home Crna kronika Dok Hercegovac boravi u pritvoru, djevojka mu hakirala Facebook i koristila se...

Dok Hercegovac boravi u pritvoru, djevojka mu hakirala Facebook i koristila se njegovim profilom

SHARE

Djevojka A.Ć. (37) iz Trebinja hakirala je Facebook profil svome sugrađaninu S.M. dok je on u pritvoru i sa njega komunicirala i koristila ovu društvenu mrežu.

Mladić, inače osumnjičen za teško kazneno djelo, nalazi se u pritvoru, u Okružnom zatvoru Pudarica u Trebinju, gdje su mu nedostupni mobilni telefon, računalo i bilo kakav pristup internetu i konekcija na društvene mreže.

Sve je otkriveno tako što su mladiću dolazili u posjetu prijatelji i rodbina i obavijestili ga tome, znajući da mu je takav luksuz u zatvoru nedostupan, odnosno da ne može na internet i društvene mreže.

On je nakon toga reagirao kod nadležnih u zatvoru, da bi nakon svega o slučaju bila obaviještena i Policijska uprava Trebinje, čiji stručnjaci za cyber kriminal su otkrili da je u pitanju neovlašteno korištenje njegovog Facebook profila od strane djevojke A.Ć.

U Policijskoj upravi Trebinje su potvrdili da su dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

Mladić i djevojka nisu u rodbinskim ili ljubavnim odnosima. A kako neslužbeno saznaje portal Saransak.com, još se ne zna zašto je ona hakirala profil pritvorenika, te ga koristila za komuniciranje, posebice jer nije bilo nekih kompromitujućih ili spornih sadržaja.