Home Crna kronika SMRT U EKSPLOZIJI U MOSTARU Tko je podmetnuo bombu na groblje?

SMRT U EKSPLOZIJI U MOSTARU Tko je podmetnuo bombu na groblje?

SHARE

Tri i po mjeseca od eksplozije na pravoslavnom groblju u naselju Hodbina kod Mostara u kojoj je nastradao Ljubomir Kajgo zvani Ljubo (76) nema pomaka u istrazi o ovom slučaju.

Teške povrede

Kako je kratko rečeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanske žuapnije, još nisu poznati svi rezultati vještačenja tragova izuzetih s mjesta eksplozije. Tek nakon toga, mogle bi se, rečeno nam je, eventualno, složiti određene kockice u istrazi.

Na vještačenje su poslani tragovi eksplozivne naprave, kao i automobila Peugeot, kojim se nesretni Kajgo dovezao na groblje, gdje je čistio grobnice svojih predaka.

Također, u policiji su u svojstvu svjedoka saslušane brojne osobe, među kojima je bilo najviše mještana Hodbine, a poduzete su i druge neophodne mjere i radnje.

Usljed eksplozije Kajgo je zadobio ozljede u predjelu grudi i glave te je u takvom stanju uspio doći do svog automobila, koji je bio parkiran uz groblje na lokalnoj cesti, ali se tu srušio i izdahnuo.

Priče mještana

Nedugo nakon ovog slučaja iznosile su se razne špekulacije, a najvjerojatnije eksplozivna naprava je bila postavljena na groblje.

Prema tvrdnjama mještana, Kajgo je posljednju godinu govorio da je groblje na njegovoj zemlji te se zbog toga žalio i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.