Home Društvo Cvijanović zlatnikom darivala 16-godišnju Husemu koja je rodila prvu bebu u RS-u...

Cvijanović zlatnikom darivala 16-godišnju Husemu koja je rodila prvu bebu u RS-u ove godine

SHARE
Cvijanović je izjavila novinarima u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske da je prva rođena beba iz Modriče, dodajući da je ovo dobar način za početak nove godine.

Ona je podsjetila da je tradicija da predsjednik Republike Srpske uručuje zlatnik.

“Zadovoljstvo je što imamo dobru uslugu, što imamo osposobljen tim i adekvatnu opremu i što se naš zdravstveni sektor razvija u skladu sa vremenom”, rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da u UKC mnogo uloženo i dodala da je zadovoljstvo svaki put kada se dođe dobrim povodom, a ne samo kada se iskaže potreba za liječenjem, zbog čega i postoji ova ustanova.

“To su mjesta gdje počinje novi život, gdje su novi građani Republike Srpske. Želim svu sreću svim bebama rođenim u RS-u i ovo je divan način za početak nove godine”, naglasila je Cvijanović.

Ona je izrazila uvjerenje da će ova godina biti uspješna za sve građane Republike Srpske, podsjetivši da vlasti RS-a rade na mjerama za povećanje nataliteta.

“Vodimo računa na koji način ćemo sprovesti nacionalni program demografije, što je obaveza, s obzirom na to da su demografija i natalitet jedan od problema RS-a”, rekla je Cvijanović.

Ona je ocijenila da ovo nije jedini problem u RS-u, ali da je to osnova za planiranje i drugih stvari.

Cvijanović je navela i da demografski problem nije samo pitanje ovih prostora, nego i Evrope.

“Vjerujem da će mjere koje ćemo definisati sa našim stručnjacima dati rezultate”, istakla je predsjednica Republike Srpske.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je srećan što je Cvijanović posjetila ovaj centar na početku godine i darivala bebe.

“Porodilište je odlično, pedijatrijska služba je dobra, natalitet je bitan, a ostalo je do roditelja”, rekao je Đajić.

Dežurni ljekar Vladimir Perendija rekao je da je prva beba u Republici Srpskoj rođena 35 minuta poslije ponoći.

On je naveo da je to muška beba teška tri kilograma i duga 50 centimetara, a porodilja je Husema Alimanović (16).

Cvijanović je darivala i bebu majke Jasne Đurašinović (18) iz Verića kod Banje Luke, koja je rodila djevojčicu od 2,9 kilograma, dugu 50 centimetara.