Home Društvo Savjetnici ‘hrvatskoga’ člana BiH Predsjedništva redom Bošnjaci

Savjetnici ‘hrvatskoga’ člana BiH Predsjedništva redom Bošnjaci

SHARE

Amerikanci za Komšića tvrdili da glumi Tita, a za savjetnike da su priglupi

Predstojnik Ureda predsjedavajućega BiH Predsjedništva Milorada Dodika Srbin je Danijel Dragičević, bošnjačkoga člana BiH Predsjedništva Šefika Džaferovića Bošnjak Elvir Čamdić, dok je Željko Komšić, koji zauzima hrvatsku poziciju u državnom vrhu BiH, na mjesto predstojnika Ureda stavio Bošnjaka Amira Ibrovića. Glasnogovornik mu je također Bošnjak Nihad Hebibović, savjetnik za vanjsku politiku notorni je kriminalac, ali Bošnjak te ‘partijski kolega’ Rusmir Mesihović. Ne treba niti pogađati da svi drugi savjetnici i članovi ureda srpskoga i bošnjačkoga člana BiH Predsjedništva dolaze iz reda tih dvaju naroda, dok jedini građanin u Predsjedništvu samo ne predstavlja Hrvate. O razini mržnje koju ovaj polusrbin Komšić ima prema Hrvatima i Hrvatskoj po svemu sudeći svjedočit ćemo sljedeće četiri godine. No njegove dosadašnje odluke govore o tomu kako su ga potezi koje su poduzeli Hrvati u BiH, ali i Hrvatska duboko pogodili te će se ovaj sukob dodatno produbiti, ali i olakšati rješavanje hrvatske političke i narodne pozicije u BiH.

Komšićeva ekipa

Ne treba zanemariti mašineriju ludila i mržnje koja stoji iza Komšića, koji je samo eksponent pokušaja asimiliranja bosanskohercegovačkih Hrvata od arapskih dolarado savjetnika i suradnika koji su mu glasnogovornici u BiH i Hrvatskoj. Najprije o najbližim suradnicima kojima je Komšić povjerio sve. Spomenuti Ibrović čovjek je koji je Komšićev školski kolega i koji je tijekom rata bio djelatnik zloglasne bošnjačke tajne policije Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID) poznatu po brojnim likvidacijama neistomišljenika režima Alije Izetbegovića. Vlasnik je kafića ‘Tito’ koji se nalazi preko puta zgrade Predsjedništva BiH u središtu Sarajeva. Vjerojatno i po njegovom utjecaju veliki portret crvenoga diktatora nalazi se i u Komšićevu uredu. On je Komšiću ured vodio i u prvim dvama mandatima, ne baš pohvalno portretirali su ga američki diplomati koji su slali depeše u Washington. Po jednome od izvješćašto ga je objavio Wikileaks, Komšića, ali niti Ibrovića ne smatra se pretjerano inteligentnim. Tako se navodi da je Ibrović ‘živahan’ alkoholičar. No još su osebujniji planovi koje su Komšić, odnosno Ibrović imali u svojoj političkoj agendi.

‘Ibrović vjeruje da je stvorio ‘briljantnu’političku strategiju za pozicioniranje Komšića kao spasitelja ‘Bosne’ nakon što trenutačna oluja nacionalne dotraje. Živahni je lik koji ima kazališne ispade ljutnje, a raspršeni su glasovi da je alkoholičar, stoga njegove ideje krajnje oprezno uzimamo u obzir. U svakom slučaju, Komšićeva dosadašnja izvedba nije ispunila velike nade koje smo mi i mnogi drugi imali za njega u svjetlu općih izbora 2006. godine. Ibrović pak tvrdi kako je moguće da Komšić, predstavljajući se kao ratni heroj bošnjačke Armije BiH, ispuni misiju odlučnoga vođe koji se uzdiže iznad nacionalnih podjela zemlje ‘a la Tito’ (napomena: Komšić je naveo Tita kao uzor, a njegov ured ukrašen je s velikim portretom Tita’), stoji u opisu američkih diplomata Komšića i njegovih ključnih suradnika.

Na kraju podrugljivo zaključuju kako su mali izgledi da se njihova vizija i ostvari. Istodobno, savjetnik za vanjsku politiku također je liječeni alkoholičar, ali liječnik gastroenterolog Rusmir Mesihović. Za njega je aktualan nadimak ‘Šanko’, koji je dobio za vrijeme studija na Medicinskom fakultetu u Sarajevu jer je najviše vremena proveo ispijajući alkohol u studentskoj ‘birtiji’ i pri tome nije izlazio ni na jedan ispit. Njegov je otac bio ugledni liječnik, a po tvrdnjama sarajevske čaršije čak je i pjesma ‘Guzonjin sin’ Zabranjenoga pušenja nastala kao aluzija upravo na Šanka. Kasnije ga se moglo redovito viđati u kultnoj sarajevskoj birtiji Jagoda u kojoj su alkoholna pića najjeftinija u gradu. Mesihovićevo ime spominjalo se u nekoliko afera zbog čega nije uspio dobiti poziciju ministra zdravstva u Županiji Sarajevo, a ranije je bio pod istragom slovenskih istražitelja zbog sumnje u pranje novca jer je na račune banaka u ovoj državi prebacio 71.500 eura. U posjedu ovaj liječnik ima i 25-metarsku jahtu vrijednu više od milijun eura koja je privezana na slovenskom primorju.

Saudijci dali 10 milijuna dolara

Komšićev savjetnik za medije je Nihad Hebibović, koji se doslovno u ovaj ured sručio nakon što je sve svoje kapacitete iskoristio za sijanje mržnje prema Hrvatima i sudjelujući u kampanji za izbore kojoj je cilj bilo Hrvate nazvati kockoglavim fašistima, UZP-ovcima i sljedbenicima mračnih ideja samo kako bi uspio isprovocirati dovoljan broj Bošnjaka da povjeruju u ovu kampanju ludila i izaberu Komšića.

Njegov je rođak također Konjičanin Enver Hebibović, koji je bio voditelj kampa Askera za vojnu obuku muslimanske djece te ideološku i vjersku indoktrinaciju nedaleko Usore oko čega se u javnosti pokrenula velika rasprava. U kampu koji je svojedobno radikalni selefija Hebibović držao u Konjicu boravio je i Muamer Topalović, radikalni islamist koji je na Badnjak 2000. godine likvidirao troje članova obitelji Anđelić kod Konjica i kada je bošnjačka policija pokušala sve svaliti na jednoga Hrvata koji je bio narkoman.

Cijeli projekt s kojim je Komšić stigao na vlast financiran je iz dvaju izvora – Turske, otkud je za njegovu kampanju, po tvrdnjama obavještajnih krugova, uplaćeno oko 400.000 eura, dok se za lobiranje za međunarodno ocrnjivanje Hrvatske i Hrvata u BiH koriste sredstva pristigla iz Saudijske Arabije. Jedan od ‘vjernijih’ korisnika bivši je visoki međunarodni predstavnik u BiH Cristian Schwarz Schilling, koji je nedavno s još dvojicom kolega koji su u BiH zaradili ogroman novac, CarlomBildtom i Paddyjem Ashdownom, uputio oštro pismo protiv Hrvatske i aktualnoga vodstva tvrdeći da se miješa u unutarnje stvari BiH, te su podržali Komšićev izbor.

Schilling već 12 godina predaje na Sarajevo School of Science and Technology (SSST), kojoj je vlasnik član ratnoga Predsjedništva BiH Ejup Ganić. Njegovu visokoškolsku ustanovu u više navrata iznimno bogatim donacijama na životu održava Saudijska Arabija. Sredinom ove godine aktualni visoki predstavnik Valentin Inzko izvršio je snažan pritisak na ministra financija i riznice BiH Vjekoslava Bevandu da se odobri donacija od 10 milijuna dolara SSST-u. Po obavještajnim podatcima taj se novac koristi i kao paravan za financiranje političara poput Komšića, ali i provođenje velikobošnjačkih planova o stvaranju islamske države kojoj sekundiraju i likovi poput Schillinga. Kako drukčije objasniti da ovaj pomalo senilni starac, koji je u BiH dobio otkaz kao visoki predstavnik, jer je već tada spavao na sjednicama, u središtu Sarajeva ima zakupljen cijeli vrh jedne od zgrada koja se nalazi iza popularne Parkuše, odnosno nedaleko sjedišta Federalne uprave policije. U tome uredu radi pet savjetnika, a priopćenja i istupe piše mu Ahmed Žilić, sarajevski odvjetnik kojega je prije 20-ak dana nagradio i Hrvatski helsinški odbor (HHO) za nepoznate zasluge.

Osim ako i ovo priznanje nije kupljeno iz istih izvora. Ako se zna kako je Paddy Ashdown kupio vilu na obali Jablaničkoga jezera, koju je nedavno i prodao, a hrvatomrzac Carl Bildt koji je čak predlagao napad NATO-a na Hrvatsku zbog Oluje, nakon toga kupio vilu na Korčuli, onda se lako da zaključiti kako sponzori mržnje ulažu golemi novac kako bi ogadili Hrvatsku i Hrvate u BiH. Problem im je samo što je istina i pravda na strani Hrvata te su sa slučajem Komšić otvorili Pandorinu kutiju koja će im se dugoročno najviše obiti o glavu. Uostalom, kao i svakoj hegemoniji i sili.