Home Crna kronika Novi detalji krvoprolića: Čedomir je obitelj pobio u krevetu, ostavio je pismo

Novi detalji krvoprolića: Čedomir je obitelj pobio u krevetu, ostavio je pismo

SHARE

Trostruki ubojica Čedomir Keran (62) iz Sukošana ubio se u svom polju na predjelu Sv. Martina tzv. kombiniranim samoubojstvom, piše Zadarski.

Oko vrata si je stavio omču zavezanu za stablo, a potom je pucao u sebe iz ilegalnog oružja, najvjerojatnije poluautomatske puške.

Čedomir je u kuću svoje sestre došao u nedjelju ujutro oko 7 sati. Vrata mu je otvorila sestra Zvjezdana (64) i nju je odmah na ulazu zatukao tupim predmetom. Potom je na katu kuće ubio sestrinog sina (37) i na koncu sestrinu svekrvu (81) dok su još bili u svojim krevetima. Nakon toga je mirno izašao iz kuće, rekao susjedima što je napravio, sjeo na motor i uputio se na svoje imanje u sukošanskom polju, gdje ga je oko 15 sati pronašla policija.

Čedomir je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kojem se obraća svojoj obitelji, ali nije poznato navodi li i razloge zbog kojih je počinio ovaj nezapamćeni zločin na zadarskom području. Sve to upućuje na zaključak da je Čedomir svoj krvavi pohod pomno isplanirao.

Rezultati obdukcije žrtava trebali bi biti poznati tijekom ponedjeljka.

Policija dojavu primila nešto prije 13 sati

Podsjetimo, policija je ranije danas objavila tijek događaja. Dojavu je primila nešto prije 13 sati, dakle nekoliko sati nakon ubojstva.

“Jučer 6. siječnja, nešto prije 13 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zadarske zaprimio je dojavu da se u obiteljskoj kući u Sukošanu nalazi tijelo mrtve žene.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja u kući su pronađena tri mrtva tijela s tragovima nasilne smrti, i to muškarca u dobi od 37 godina i dvije žene u dobi od 64 i 81 godine.

Policijski službenici na mjestu događaja su proveli prvi dio očevida koji se nastavlja danas.

Potom su nešto prije 15 sati u polju iznad Sukošana, policijski službenici Policijske uprave zadarske pronašli mrtvo tijelo muškarca u dobi od 61 godinu. Nakon provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja osnovano se sumnja da je navedeni 61-godišnjak počinio opisana kaznena djela teškog ubojstva te da je tijekom dana počinio samoubojstvo.

U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za navedeni događaj”, objavila je policija.

Pobio obitelj pa sjeo na kavu

Prema riječima susjeda, nakon stravičnog zločina ubojica je sjeo u obližnji kafić i popio kavu. Poslije toga nazvao je jednu susjedu, rekao joj što je učinio i dao se u bijeg prema sukošanskom polju. “Ubio sam ih, zovi policiju, napravio sam sranje”, rekao je susjedi.

Iako susjedi kažu da je riječ o mirnoj obitelji i mirnom čovjeku, naknadno se ispostavilo da su ipak imali nemalih obiteljskih problema pa bi se tu mogao tražiti motiv ubojstva.

“Izgledao je dobro, nije djelovao poremećeno, a kako je došlo do toga… Pa ja još sebi ne mogu doći”, rekao je jedan od susjeda za Antenu Zadar.

“U šoku smo svi. Ne znam što bih vam rekla. Iako nije razgovarao sa sestrom, bili su dobra i mirna obitelj”, kaže jedna susjeda.

Sestri isključio struju

Zadarski je jučer objavio kako je Čedomir nekoliko mjeseci bio u mirovini kao bivši radnik Konstruktora. Živio je u obiteljskoj dvojnoj kući koju je dijelio s obitelji svoje sestre. Između njih je prije nekoliko godina došlo do nesuglasica, Čedomir je potraživao pravo na dio kuće svoje sestre u kojoj je 18 godina živjela s obitelji, no ona to njegovo pravo nije htjela priznati. Zbog toga su vođeni dugotrajni sudski postupci, a kulminacija se dogodila prošlog ljeta kad je obitelji Čedomirove sestre zadarska Elektra isključila struju.

Zadarska Elektra je, po nalogu Čedomira kao upisanog vlasnika dijela kuće gdje se nalazi elektro brojilo, 12. lipnja isključila struju kompletnom objektu čime je u mraku ostavila četveročlanu obitelj, uključujući i 80-godišnju teško bolesnu baku koja je nedavno imala operaciju na srcu.

Odmah idući dan, 60-godišnja žena je podigla tužbu zbog ometanja posjeda isključenjem električne energije u obiteljskom domu, u zgradi čiji je ona dugogodišnji suposjednik. Tražila je tada od suda da donese privremenu mjeru radi sprječavanja nasilja i nastanka nenadoknadive štete te zaštite zdravlja kojom će joj se omogućiti privremeni nesmetani suposjed nekretnine u kojoj živi, a koja uključuje i posjed priključka na električnu energiju.

No sudac je obavio očevid na licu mjesta u Sukošanu i utvrdio kako obitelj tamo živi zadnjih 18 godina i kako nema drugog doma te gotovo mjesec dana kasnije, 21. rujna, donio rješenje kojim se odbija zahtjev da se struja privremeno priključi. Tako je obitelj Čedomirove sestre živjela više od četiri mjeseca bez električne energije.