Home Zanimljivosti Pupovac objasnio zašto je na domjenku kriomice dao novčić Bandiću

Pupovac objasnio zašto je na domjenku kriomice dao novčić Bandiću

SHARE

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac za HRT je objasnio kako je novčić s tradicionalnog domjenka Srpskog narodnog vijeća u povodu pravoslavnog Božića završio baš u Bandićevim rukama.

Podsjetimo, kao i svake godine, upriličeno je tradicionalno lomljenje božićnog kruha. Uoči lomljenja kruha svećenik je u njega sakrio sretni novčić – zlatnik iz doba Francuske revolucije koji bi, po vjerovanju, onome tko ga pronađe trebao donijeti sreću i blagostanje tijekom cijele godine.

Čitateljica Indexa snimila je ovogodišnje lomljenje pogače i zabilježila trenutak koji vjerojatno najbolje opisuje sukus politike u Hrvatskoj.

Na snimci se vidi kako mitropolit Porfirije lomi pogaču i pronalazi novčić. Potom ga skriva i krišom predaje Miloradu Pupovcu, koji ga odnosi do zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Bandić nakon toga slavodobitno obznanjuje svima da je on pronašao sretni novčić, a svi mu plješću i čestitaju. “Evo gaaa!” viče Bandić.

“Vidite da je to usrećilo gradonačelnika, tih 10 lipa. I to bi moglo biti dovoljno. Kad se dogodi da netko od nas dobije novčić, bilo svećenik, bilo netko od domaćina poput mene, mi ga nikad ne zadržimo. Otegnuo se proces traženja novčića, a drugi su otišli različitim poslovima, onda je gradonačelnik Bandić bio prvi pri ruci, i tu je sva priča”, objasnio je Pupovac.