Home Crna kronika Tko su splitski diler i dilerica koji su pali s rekordnom količinom...

Tko su splitski diler i dilerica koji su pali s rekordnom količinom droge: žive zajedno u stanu u Splitu, a ilegalnu robu čuvali su u Kaštelima. Oboje imaju i ‘normalne’ poslove…

SHARE

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske najvećom zapljenom ecstasyja na području ove uprave od 5711 tableta udarnički su krenuli u novu godinu, piše Slobodna Dalmacija.

Osim tableta ecstasyja koje su bile s logom Supermana, Batmana i Bugattija te dio u obliku dijamanta, pronađeno je: 498 grama heroina, 699 g marihuane, 126 g MDMA, 8 g kokaina te vaga za precizno mjerenje.

Od zapljenjenih opijata na crnom tržištu moguća je zarada od gotovo milijun kuna, a prijavljene su dvije osobe iz Splita: Josipa B. (32), upravna referentica i Pero Š. C. (28), frizer.

Ni jedno ni drugo do sada nemaju policijski dosje, a kako saznajemo pretražena su dva stana jedan u Splitu i jedan u Kaštel Starom.

Oba stana su iznajmljena s tim da je uhićeni dvojac živio zajedno u onom u Splitu dok im je onaj u Kaštelima služio kao skladište za drogu. Iako su živjeli zajedno nisu bili u intimnom odnosu već samo u poslovnom.

Oboje su imali i legalne poslove, ona kao prodavačica u trgovačkom centru, a on u svojoj struci. Policija ih je predala pritvorskom nadzorniku te će biti ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu nakon čega će se odlučiti o istražnom zatvoru.

Ecstasy se prodaje najčešće tabletama i to po cijeni od 100 kuna po komadu tako da je zaplijenjena količina značila više od 570 000 kuna zarade. Sveukupno, dvojac je, ako nije konzumirao svoju ilegalnu robu, zalihe iz “boksa” u Kaštelima po cijenama na uličnom tržištu mogao prodati za zaradu od milijun kuna.

O zapljeni je PU splitsko-dalmatinska objavila i priopćenje u kojem navode kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak niza uspješnih i složenih istraživanja iz domene zlouporabe droga na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Operativni rad i aktivnost policije na samom početku ove godine rezultirali su do sad najvećom zapljenom droge ecstasy na području ove policijske uprave.

Tijekom prošle, 2018. godine evidentirano je ukupno 1975 zapljena različitih vrsta droga te 188 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, navodi u priopćenju Antonela Lolić, glasnogovornice splitske policijske uprave.