Home Crna kronika IMUĆNOG BIZNISMENA MILANA PRONAŠLI RASKOMADANOG U KANALU: ‘Ona se javila na oglas...

IMUĆNOG BIZNISMENA MILANA PRONAŠLI RASKOMADANOG U KANALU: ‘Ona se javila na oglas za posao i tako je počelo’

SHARE

Srbija je u šoku zbog ubojstva 52-godišnjeg Milana Filipovića iz Kuršumlije čije je tijelo pronađeno prije nekoliko dana u kanalu, i to raskomadano. Prvo je pronađen trup, a jučer su istražitelji pronašli i ruke i noge žrtve koja je nestala 22. prosinca prošle godine, piše Blic.

U Požarevcu je 27. prosinca pronađen bijeli kombi prokupačkih tablica kojim je Filipović krenuo na put, usput ostavivši sina u Ćupriji, gdje je posljednji put viđen. Ključevi su bili u bravi automobila, a dokumenti odbačeni kraj kombija.

DNK analiza potvrdila je kako komadi tijela pronađeni u kanalu Crvene vode pripadaju 52-godišnjem Filipoviću. Ubijen je najvjerojatnije u kući u smederevskoj Ulici Nikole Tesle, piše Blic.

Uhićeni nevjenčani supružnici

Zbog sumnje da su izvršili ovo okrutno ubojstvo u Smederevu su uhićeni 43-godišnji R.P. te njegova 25-godišnja nevjenčana supruga S.P., koji su trenutačno u pritvoru. Dvojac je navodno u kontakt s privatnim autoprijevoznikom stupio preko Facebooka. Ostaje nepoznato što je Milana navelo da svrati u Smederevo, no nagađa se da je razlog njegova dolaska bio prethodni dogovor sa S.P. koja je željela raditi u njegovu kafiću u Švicarskoj.

“Ona se javila na oglas za posao i tako su uspostavili kontakt. Motiv ubojstva je, prema svemu sudeći, koristoljublje, jer je ubijeni bio autoprijevoznik koji je organizirao ture, a i sam je vozio do Švicarske. Po riječima njegovih kolega, uvijek je kod sebe morao imati izvjesnu svotu gotovine”, kazao je izvor iz istrage.

Neslužbeno, rođakinja je potvrdila da je Milan zbog angažmana S.P. u njegovu lokalu došao u Smederevo. Ona pak negira ubojstvo, za koje tvrdi da ga je počinio R.P. s kojim je živjela u kući u Teslinoj.

Ubijen lopatom?

Prema neslužbenim informacijama, on je Milana udario lopatom. Osumnjičena tvrdi da je ona nakon toga otišla te da se nije pojavljivala u kući sljedeća tri dana. Kada je ponovno stigla, tijelo ubijenog bilo je zamotano u tepih te je, iznajmljenim vozilom, odvezeno te bačeno u kanal, tvrdi ona. Svoju umiješanost u stravičnom zločinu svodi na prisutnost tijekom počinjenog djela, dok R.P. negira ikakvu umiješanost u ubojstvo.

“Ne zna ih nitko u ulici, u toj kući njih nekoliko živi. Gazda nije tu, smjenjuju se svaka dva-tri mjeseca. Dok nije došla policija, nismo znali da su i to dvoje bili stanari, da i takve ovdje imamo”, zgroženo je ispričao jedan od susjeda.

U kući sada nema nikoga.

Milanova rođakinja koja je alarmirala policija o njegovu nestanku potvrdila je kako je on u trenutku ubojstva imao najmanje tisuću švicarskih franaka, prenosi Net.hr