Home Crna kronika Pogledajte što majka Mile Solde kaže o tvrdnjama Tužiteljstva da se njezin...

Pogledajte što majka Mile Solde kaže o tvrdnjama Tužiteljstva da se njezin sin sam ozlijedio

SHARE

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu donijelo je nalog da se istraga neće provoditi u predmetu „Slučaj Mile Soldo“, koji je formiran zbog ozljeda koje je oštećeni Mile Soldo zadobio na rođendanskoj proslavi 9.10.2016. godine u mjestu Dubrava, Široki Brijeg, jer se ne radi o kaznenom djelu, već o samoozljeđivanju, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Tužiteljstva ŽZH.

Majka Mile Solde nakon novinarskog poziva i upita kako komentira ovu obustavu istrage i okvalificiranja ovog događaja kao samoozljeđivanje, jednostavno je ostala zatečena presudom i s time što oni još nisu dobili službeno priopćenje i presudu iz Tužiteljstva i iznenađeni time kako je ona prvo dospjela u medije.

“Jednostavno ovo me je iznenadilo jer mi još nismo dobili nikakvu presudu, a to što je ovaj događaj okvalificiran kao samoozljeđivanje, ja ne mogu vjerovati, jednostavno sam iznenađena i šokirana. Muž mi večeras dolazi s terena i kada mu kažem…. ne znam, mislila sam da me ništa više ne može iznenaditi, ovo je… ne znam šta da kažem na ovakvo nešto. Još je toliko šokantno kada to moramo doznati iz medija jer mi nismo još dobili ni vidjeli tu presudu. Kada dobijemo presudu znat ćemo kako i što dalje nakon konzultacija s odvjetnikom” – Kazala je Ana Soldo, majka nastradalog Mile Solde za portal SirokiBrijeg.info.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva u odluci koja se sastoji od 148 stranica navedeni su sadržaji svih materijalnih dokaza, izvršenih vještačenja, te izjava svih saslušanih svjedoka.

Odluka je donesena na temelju svih dokaza koji se nalaze u spisu i to: izjava 123 svjedoka (sudionici rođendana, policijski službenici, djelatnici DZ Široki Brijeg, djelatnici SKB Mostar i drugi), pregledom audiovizualnog sadržaja i poruka sa više od 60 mobilnih aparata, ispisa dolaznih i odlaznih poziva, utvrđenog nastanka tjelesnih ozljeda kod Mile Solde od strane specijaliste otorinolaringologa i vještaka medicinske struke, utvrđenog nastanka amnezije kod istog od strane subspecijaliste forenzičke psihijatrije i vještaka iz neuropsihijatrije, utvrđenog prisustva alkohola u krvi od strane diplomiranih inženjera kemije, utvrđene nepodudarnosti DNK analizom pronađenih tragova krvi sa nespornih uzorcima uzetih od osoba koje su se u javnosti dovodile u vezu sa nanošenjem ozljeda Mili Soldi, kao i drugih dokaza.

Također, Tužiteljstvo je izvršilo i provjere svih izjava, informacija i komentara koji su se u javnosti pojavili kao motivi zbog kojih bi eventualno netko mogao nanijeti tjelesne ozljede Mili Soldi, kao i svih onih okolnosti koji su mogli izazvati i najmanju sumnju u to.

Odluka da se istraga neće provoditi otpremljena je oštećenom koji ima pravo, u slučaju nezadovoljstva, u roku od 8 dana od prijema iste uložiti pritužbu Uredu Glavnog županijskog tužitelja ŽZH.

Po svemu sudeći, roditelji će uložiti pritužbu na ovakvu presudu i uskoro će se znati više….