Home Kultura Iseljavanje i strast: Jedan od najeksplicitnijih hrvatskih filmova (18+)

Iseljavanje i strast: Jedan od najeksplicitnijih hrvatskih filmova (18+)

SHARE

Novi uradak hrvatske kinematografije začinjen je značajnom količinom erotike.

Film “Za ona dobra stara vremena” okupio je impresivnu filmsku ekipu te naznačio novi smjer priče koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica – ostati u Hrvatskoj ili otići.

“Kroz ljubavne scene željeli smo filmu dati ne samo dozu uzbuđenja, nego i što realniji prikaz svakodnevice. Egzistencijalna pitanja, depresija i monotonija isprepliću se sa strašću i ljubavlju i pokušavaju dati odgovor na pitanje aktualno gotovo tri desetljeća – jesu li bolje odabrali oni koji su u potrazi za boljim sutra napustili Hrvatsku ili oni koji su ostali”, izjavio je producent i scenarist filma, Dominik Galić.

Osim priče zanimljiva je i glumačka postava, u kojoj su se našle mlade nade hrvatske glume, ali i iskusne glumačke legende – Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić,  Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar.

Posebno mjesto zauzima ime nedavno preminulog glumačkog doajena Ive Gregurevića, kojem je ovo posljednja u cijelosti snimljena filmska uloga u impresivnom glumačkom nizu.

Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije je Dario Hacek, dok su za montažu i zvuk zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić, piše Index.hr