Home Gospodarstvo Nakon što ih je bivši zaposlenik prozvao za masovne otkaze, stigao odgovor...

Nakon što ih je bivši zaposlenik prozvao za masovne otkaze, stigao odgovor iz posuške tvrtke, pročitajte ga!

SHARE

Nakon objavljenog razgovora s bivšim zaposlenikom tvrtke Boreas d.o.o (poslovnica Posušje) tvrtka Boreas d.o.o. odgovorila je na upit portala Vrisak o iznesenim tvrdnjama bivšeg zaposlenika.

U odgovoru stoji slijedeće:

Nastavno na vaš upit od 8. siječnja 2019., a u interesu točnog informiranja javnosti, šaljemo vam odgovor o predmetnoj situaciji.

Odluka o zatvaranju poslovnice Posušje donesena je zbog racionalizacije poslovanja, s tim da je dvije trećine zaposlenika s ugovorom o radu na neodređeno vrijeme dobilo ponudu za istu poziciju u poslovnici Mostar, uz naknadu za povećane troškove putovanja do radnog mjesta i natrag.

Na obostrano zadovoljstvo, velika većina zaposlenika je prihvatila tu ponudu, dok njih samo 6 nije. Zbog već navedene potrebe za racionalizacijom, jedna trećina zaposlenika je preostala kao tehnološki višak.

Smatramo da smo napravili maksimum u zbrinjavanju zaposlenika iz poslovnice Posušje, u skladu s poslovnim mogućnostima i uz puno uvažavanje doprinosa kojeg su zaposlenici dali u razvoju Boreasa u proteklom razdoblju.

Nadamo se da smo vas dostatno informirali, u slučaju dodatnih upita, stojimo vam na raspolaganju”, stoji u odgovoru iz ove tvrtke.

Podsjetimo, bivpi zaposlenik je ranije za Vrisak rekao kako su dana 4. siječnja iz Krešava su u poslovnicu Boreas d.o.o. u Posušje došli direktori na čelu s gospodinom Milošom i direktorom Zoranom Zubcem koji je direktor za poslovnice Posušje i Mostar.

Ovo je njegova priča:

Zaposlenike su jednog po jednog uvodili na razgovor i dijelili otkaze djelatnicima koji nisu mogli vjerovati sto se događa. Zbog stresa koji je doživjela jedna od zaposlenica završila je u Domu zdravlja Posušje.

Djelatnici su se pod šokom počeli okupljati i pitati se je li se ovo stvarno događa. Djelatnicima su isključeni mobiteli i oduzeti ključevi od auta i skladišta u kojemu su promijenjene šifre.

Nakon toga Miloš, kako tvrdi ovaj bivši zaposlenik, poručuje zaposlenicima da napuste prostorije poduzeća jer će u protivnome pozvati zaštitare ili će ih on osobno izbaciti.

Nekim djelatnicima ponuđeno je da idu raditi u Mostar za plaću od 800 KM. Bivši djelatnik ističe kako oni koji su ostali bez posla imaju kredite i obitelji s prosječno troje djece.

Ističe kako su u šoku i kako im se nitko od nadležnih vlasti nije do sada obratio. Pita se, zar se o ovom slučaju treba šutjeti i okretati glavu kao da se ništa nije dogodilo?

Pozvao je sve ljude i gospodarstvenike da se za ove ljude nađe novi posao. Ističe kako je ova poslovnica do zatvaranja radila bolje od one u Mostaru.

Kao primjer ističe kako je djelatnici koja je radila 22 godine rada ponuđeno samo 4.500 KM otpremnine. Napominje kako su radili subote, koje se po ugovoru ne rade, bez dodatne naknade. Neki zaposlenici su, tvrdi, odradili i preko 500 takvih subota”