Home Društvo Otkrivena žena s lažnom diplomom u Ministarstvu znanosti: 90.000 zaposlenih mora na...

Otkrivena žena s lažnom diplomom u Ministarstvu znanosti: 90.000 zaposlenih mora na provjeru

SHARE

U Ministarstvu znanosti je nekoliko godina radila administrativne poslove

Diplome oko 90 tisuća osoba zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti proći će izvanredan postupak provjere vjerodostojnosti nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovih dana u svojim redovima otkrilo osobu s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zagrebu.

Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o ženskoj osobi s lažnom diplomom Hrvatskih studija. U Ministarstvu znanosti je nekoliko godina radila administrativne poslove, angažirana prvo kroz mjeru stručnog radnog osposobljavanja, a potom na projektu putem ugovora o djelu. Sredinom studenoga 2018. zaposlena je u državnoj službi temeljem javnog natječaja. Primljena je na ugovor o radu na određeno vrijeme.

Da ima lažnu diplomu, potvrđeno je u posljednjim danima 2018., otprilike mjesec i pol nakon sklapanja ugovora o radu, piše Jutarnji list. Ministarstvo je pokrenulo postupak provjere vjerodostojnosti diplome na Hrvatskim studijima, što je od 2017. uobičajena praksa prilikom zapošljavanja u državnoj službi.

Nakon što je s Hrvatskih studija stigla potvrda da je diploma krivotvorena, Ministarstvo je slučaj prijavilo policiji. Obaviješteni su i inspekcija Ministarstva uprave te Zavod za zapošljavanje putem kojega je osoba i stigla u Ministarstvo (SOR) i koji ju je vodio kao visokoobrazovanu osobu.