Home Crna kronika Saborska zastupnica SDSS-a: Napad na učenika u Vukovaru dogodio se zbog Penave

Saborska zastupnica SDSS-a: Napad na učenika u Vukovaru dogodio se zbog Penave

SHARE

Na autobusnoj stanici u Vukovaru u srijedu navečer oko 19 sati napadnut je učenik trećeg razreda Tehničke škole ‘Nikola Tesla’ koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Učenik je čekao autobus, a prema neslužbenim informacijama, napalo ga je pet do šest maloljetnika s fantomkama na glavama među kojima je bio i jedan bez kape. Glasnogovornik Policijske-uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigmunović potvrdio je za Novosti da je učenik zadobio lakše ozljede. Prema njegovim riječima, policija bi do kraja dana trebala utvrditi sve okolnosti događaja.

Zastupnica SDSS-a: To je rezultat Penavine press konferencije i antisrpskog djelovanja 

Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a, u razgovoru za Novosti je kazala da je napad na učenika rezultat politike koju vodi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, jer je on apostrofirao srednju školu ‘Nikola Tesla’ kao problematičnu i onu iz koje dolaze učenici koji se ne dižu dok se intonira himna.

“Napad je rezultat njegove konferencije za novinare i neprekidnog antisrpskog djelovanja. Ono što se dogodilo duboko me pogodilo. Penava uporno ignorira trećinu svog stanovništva, a pravi gradonačelnici tako se ne ponašaju. Osim toga, pitam se kada je to nogometna utakmica postala obrazac ponašanja. Na nogometnim igralištima i stadionima imali smo priliku svašta čuti, pa i skandiranja ‘Za dom spremni’ ili ‘Ubij, ubij Srbina’, pa se nekad na njih reagiralo, a nekad nije jer ih se nije čulo. Tako bi se moglo sada reći, što bi bilo da Ivan Penava nije vidio tu djecu na igralištu?”, rekla je Jeckov.

Podsjetimo, do fizičkog napada je došlo dva dana nakon što je Penava održao konferenciju za novinare na kojoj je, između ostaloga, prozvao učenike Tehničke škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK Vuteks Sloga Vukovar i HNK Vukovar ‘91. nisu ustali dok je bila intonirana himna Republike Hrvatske. Tvrdnju je dodatno potkrijepio video snimkom na kojoj se vide lica tih mladića.