Home Crna kronika ISCENIRANA PLJAČKA Šef skovao plan za krađu 78.000 maraka

ISCENIRANA PLJAČKA Šef skovao plan za krađu 78.000 maraka

SHARE

Damir Gluhić, šef poslovnice poduzeća ‘Belamionix’ skovao je plan kako uzeti 78 tisuća maraka, a da to prijavi kao počinjeno razbojstvo. Pomogli mu Amel Avdibašić i Nadir Zukić

 

TUZLA – Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije zatražilo je od Županijskog suda da odredi pritvor Damiru Gluhiću (30) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pronevjera u službi i lažno prijavljivanje, te Amelu Avdibašiću (35) i Nadiru Zukiću (25), svi iz Gradačca, osumnjičenima za pomaganje u činjenju kaznenog djela pronevjera u službi.

Postoji osnovana sumnja da je Gluhić početkom rujna 2018. godine, kao šef poslovnice firme “Belamionix” u Gračanici i osoba koja je zadužena za nošenje i predaju dnevnog utrška, svjestan da prisvaja novac koji mu je povjeren u službi, po prethodnom dogovoru sa Avdičevićem i Zukićem, prisvojio novac ove firme u iznosu od oko 78.000 maraka tako što su stvorili lažni utisak da je nad Gluhićem počinjeno razbojništvo i tako mu otet novac.

Gluhić je 10. rujna preuzeo utržak iz poduzeća kako bi ga navodno predao u banku, sjeo u službeno vozilo koje je potom zaustavio na semaforu na raskrsnici u mjestu Pribava kod Gračanice. Tu je jedan od pomagača maskiran i naoružan pištoljem razbio bočno staklo na vratima suvozača, sjeo u vozilo i uperio pištolj u Gluhića prikazujući tako da se radi o razbojstvu.

Zajedno su se odvezli do mjesta Sočkovac na području Bosanskog Petrovog sela gdje je pomagač u autu ispalio jedan hitac i pištoljem udario Gluhića u glavu. Na sporednom putu je drugi pomagač čekao u vozilu Golf 2, koje su par dana ranije pomagači kupili, te im je Gluhić predao novac, nakon čega su se udaljili, dok je Gluhić ostao, pozvao policiju i prijavio da je nad njim počinjeno razbojstvo. Na taj način je Gluhić pribavio imovinsku korist u iznosu od 78.000 KM, a Avdičević i Zukić su mu pomogli u tome.

Osumnjičeni su uhićeni te su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predani u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.