Home Šport Komisija nogometnih sudaca i instruktora ŽZH organizira ispit za nogometnog suca

Komisija nogometnih sudaca i instruktora ŽZH organizira ispit za nogometnog suca

SHARE

UDRUGA SUDACA I INSTRUKTORA ŽUPANIJE ZAPADNO-HERCEGOVAČKE

adresa: Bana Ivana Mažuranića2, 88240 Posušje

Komisija nogometnih sudaca i instruktora ŽZH organizira ispit za nogometnog suca

Ispit za nogometnog suca može polagati svaka osoba koja u vrijeme prijavljivanja za ispit nije mlađa od 16 godina niti starija od 35 godina. Nogometni sudac može obavljati dužnost suca na seniorskim i veteranskim uatkmicama sa navršenih 18 godina.

Ispit ne može polagati:

  1. Osoba koja ima zapreku za obavljanje dužnosti nogometnog suca temeljem odredbi Zakona o sportu
  2. Osoba koja je diskvalificirana odlukom nadležnog tijela vezanog uz sport
  3. Osoba za koju nije utvrđena zdrastvena sposobnost za nogometnog suca sukladno Zdrastvenom pravilniku za nogometne suce i instruktor NS BiH

Ovim putem Udruga sudaca i instruktora Županije Zapadno-Hercegovačke poziva sve zainteresirane osobe da se pridruže polaganju  ispita i stvaranja novih mladih sudaca i sutkinja. Zbog nedostatka mladog i kvalitetnog kadra i sudaca Udruga UNSI ŽZH organizira polaganje ispita, kao i potrebne tečajeve i predavanja iz Pravila nogometne igre. Osobe koje pristupe ispitu odmah ulaze u članstvo i rad Udruge te položenim ispitom  omogućava im se  stjecanje sudačkog iskustva na Hej omladinskoj ligi. Cijena polaganja ispita iznosi 100 KM. Planirani datum polaganja ispita jeste 27.02. 2019. godine u Širokom Brijegu u prostorijama Logos. Svi zainteresirani prijavu i dodatna pitanja mogu poslati na mail marinpavlovic.pavlovic@gmail.com .

Uz prijavu o polaganju  ispita, potrebno je dostaviti:

  1. Rodni list i uvjerenje o državljanstvu
  2. Uvjerenje suda o nekažnjavanju