Home Šport Dok igrači Sarajeva treniraju u Ljubuškom, Uprava se oglasila o nestanku nogometaša...

Dok igrači Sarajeva treniraju u Ljubuškom, Uprava se oglasila o nestanku nogometaša Sale

SHARE

Istinski potop jučer je vladao u Ljubuškom i ostalim dijelovima Hercegovine, kiša je neprestano padala, ali to nogometaše FK Sarajevo nije spriječilo da rade punom parom.

Novinari portala SportSport.ba uvjerili su se da, iako su treninzi naporni, među igračima Sarajeva ne nedostaje šale, smijeha.

Nogometaši Sarajeva prema planu ujutro rade u dvije grupe u teretani, a popodne su na stadionu Babovac. Kako piše SportSport.ba, imaju zaista vrhunske uvjete kada je u pitanju smještaj i usluga u hotelu Bigeste, koji je potpuno restauriran u svibnju 2018. i izgleda zaista impozantno.

Inače, dok igrači Sarajeva treniraju, jučer se Uprava kluba oglasila i o pitanju koje je ovih dana potreslo sportski svijet.

Riječ je o nestanku nogometaša Cardiffa Emiliana Sale (28) koji je bio u manjem avionu koji je nestao s radara dok je letio iznad kanala La Manche u ponedjeljak navečer.

Podsjetimo, argentinski napadač potpisao je vikend prije misterioznog nestanka za Cardiff City, a britanski mediji javljaju da je bio jedini putnik u privatnom avionu, osim pilota.

Za Cardiff City je u subotu potpisao ugovor vrijedan 17 milijuna eura i navodno je najskuplji igrač toga kluba u povijesti.

Povodom ovih uznemirujućih informacija oglasili su se i iz FK Sarajevo, kluba koji dijeli istog vlasnika kao i Cardiff, malezijskog milijardera Vincenta Tana.

Na službenom Facebook profilu FK Sarajevo objavljena je sljedeća poruka:

Pogođeni posljednjim informacijama o nestanku novog igrača engleskog premijerligaša Cardiff City Football Club, Emiliana Sale, kolektiv FK Sarajevo izražava duboku zabrinutost i nadu u pozitivan krajnji ishod”.

Prethodno je i čelništvo Cardiffa izrazilo duboku zabrinutost te nadu da će Sala ipak biti pronađen.