Home Zanimljivosti Muškarci zimi imaju veću potrebu za vođenjem ljubavi

Muškarci zimi imaju veću potrebu za vođenjem ljubavi

SHARE

Muškarci tokom zime imaju veću potrebu sa seksom, pokazala je anketa sprovedena pomoću jedne aplikacije za “online dating”. Zimi muškarcima raste i želja za nježnošću, romantikom i prisnošću.

Na uzorku od 1.000 muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba, vrijeme radije provodio i s partnerkom za koju “nije toliko zagrijan”, nego sam. Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod psihologinje za bračne probleme i probleme u vezama dr. Rejčel Susman (Rachel).

– Koliko god su ljeti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vrijeme obično izbjegavaju emotivne veze da bi mogli da rade šta i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osjećaju usamljeno – objasnila je Susman.

– Ipak, ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su momci više napaljeni zimi je vrlo banalan – tvrdi Susman.

Njeno objašnjenje je da, za razliku od ljetnih mjeseci kada se djevojke oskudnije oblače i pokazuju većinu svog tijela, zima muškarcima zagolica maštu, jer, kaže Susman, nije onako kako mnogi vjeruju, da tipove uvijek uzbuđuje golotinja.

– Štaviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi uopšte mogli da dočaraju šta se krije iza svih tih slojeva odjeće na ženi – ističe Susman.

Zbog toga neke žene neće znati da li muškarac misli ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo “emotivni i seksualni paketić u hladnim danima” koji će odbaciti s prvim zracima proljećnog sunca.

Susman je i to komentirala:

“Ako izlazite na uobičajene sastanke, zabavljate se solo i u društvu, a niste cijelu sezonu na vašem ili njegovom kauču, vjerovatno imate šanse da nastavite druženje i u proljeće, pa i kasnije kad se i druge djevojke razgolite po jakim vrućinama”.