Home Crna kronika Građani Konjica po društvenim mrežama pišu kako viđaju ubojicu po raznim mjestima...

Građani Konjica po društvenim mrežama pišu kako viđaju ubojicu po raznim mjestima u gradu, policija im poslala apel

SHARE

Drugi dan je od stravičnog ubojstva koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu, a hladnokrvni i višestruki ubojica Edin Gačić nalazi se i dalje na slobodi.

Gačić je inače bivši pripadnik odreda El mudžahid

– Službenici Policijske uprave Konjic, u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, i danas vrše temeljitu istragu i pretražuju teren, a u svrhu pronalaska počinitelja kaznenog djela – kazao je za ”Avaz” glasnogovornik  MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Sinoć su se na društvenim mrežama širile razne dezinformacije o tome da se ubojica Edin Gačić krije u pojedinim središnjim dijelovima grada Konjica te se povodom te situacije priopćenjem oglasio zamjenik komandira Policijske uprave Konjic Mirza Rožajac.

– Molim sve ljude koji žive na području općine Konjic da ne šire lažne vijesti i siju dodatnu paniku i strah koji je dovoljno prisutan i opravdan. Ako već vidite sumnjivu osobu, obratite se Policijskoj stanici Konjic na broj 122 ili 036/730-337 i anonimno prijavite to što ste vidjeli ili čuli. Širenjem dezinformacija po društvenim mrežama nikome ne činite uslugu, naprotiv, otežavate rad policije – stoji u priopćenju zamjenika komandira PU Konjic.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ je povodom iznošenja dezinformacija pojedinih portala o jučerašnjem stravičnom ubojstvu kod Konjica pozvao sve medije da surađuju s policijom MUP-a HNŽ, a sve u cilju dobrobiti zajednice.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg stravičnog ubojstva Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica višestrukom ubojici Edinu Gačiću se gubi svaki trag, piše Dnevnik.ba.

Kako piše Dnevni avaz Edin Gačić je jučer oko 7.30 sati ušetao u prodavnicu u kojoj se nalazio nesretni Saud s kolegom. Kada je Saudov kolega otišao do WC-a, Edin je ubio Sauda. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

– Ubojica je vlasnika prodavaonice upucao iz pištolja te ga potom izbo nožem. Sve je zabilježeno i nadzornim kamerama – rekao je za Bljesak.info dežurni tužitelj, koji provodi istragu.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će policija Srpske pomoći kolegama iz Federacije BiH u potrazi za osumnjičenim za ubojstvo Edinom Gačićem, ukoliko se on pojavi na području Srpske.

“U tom slučaju ćemo pomoći da ta osoba bude locirana, uhićena, ponovo procesuirana i zatvorena. Riječ je o osobi koja je morala biti pod stalnim nadzorom i kontrolom policije jer se takvi, kao što vidimo, uvijek vraćaju na put svojih zlodjela”, rekao je Lukač novinarima u Banja Luci.

Portal Bljesak.info piše kako je Gačić nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio suborca iz odreda ‘El mudžahid’ Ismeta Gunića. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. godine otišao do stana svoje majke u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Policija je ubojicu uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora.