Home Kultura Karte za “Lijepom našom” u Ljubuškom rasprodane, Uvodić već počeo sa snimanjem...

Karte za “Lijepom našom” u Ljubuškom rasprodane, Uvodić već počeo sa snimanjem kadrova, pogledajte što je snimio danas

SHARE
Javno snimanje popularne emisije HRT-a “Lijepom našom – Mostovi kultura”, koju više od dva desetljeća uspješno vodi Branko Uvodić, održat će se sutra u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.

Drago mi je da je serijal “Lijepom našom – Mostovi kultura”, jedna od najgledanijih emisija u regiji, po treći put u Ljubuškom. Sjećam se našeg prvog gostovanja kad smo počinjali devedest i neke godine, ova dvorana je tek bila napravljena, a naš rukometni klub Izviđač nije ni bio ni blizu Europe, istakao je Uvodić za Večernji list BiH.

Počeci devedesetih

Onda smo i mi odlučili doći da nam naši dragi prijatelji iz Ljubuškog, njegove okolice i Hercegovine predstave tradiciju koju tako ljubomorno čuvaju i njeguju za generacije koje dolaze. I evo nas, ponovno smo ovdje i vjerujem da će dvorana u Ljubuškom biti pretijesna za sve one koji vole i cijene tradiciju i tradicijsku kulturu, cijene trud čuvarica i čuvara i dolaze ih nagraditi svojim pljeskom, poručio je Uvodić.

Koliki interes vlada za javno snimanje popularne emisije HRT-a najbolje pokazuje podatak da su karte u pretprodaji rasprodane.

Na manifestaciji u Ljubuškom predstavit će se brojne skupine koje će prikazati bogatu kulturno-tradicijsku baštinu ovoga podneblja, a jamac velikoj zabavnoj noći poznati su izvođači, među kojima i Mate Bulić, Jole, Hanka Paldum i Alen Nižetić.

Legendarni voditelj Branko Uvodić već je stigao u Ljubuški, a danas je snimao kadrove za emisiju u restoranu “MOST” obitelji Zelić, gdje je dokumentirao kako nastaju tradicionalna hercegovačka jela.

O svemu su se iz restorana “MOST” oglasili na Facebooku.

Ručak smo nazvali Ručak Herceg Stjepana, povodom obnove kule Herceg- Stjepan koja će se, nadamo se, brzo obnoviti. Za doručak se spremao pršut, sir, uštipci.. a za ručak divije zelje, pura, kaša i lučenica, sablja Herceg Stjepan te tepsija ispod sača. Za desert naša Marija Medić je napravila tortu Herceg Stjepan, od domaćih sastojaka koji su s pretpostavkom tada bili dostupni na ovom području, suhe smokve, orasi, med..”, objavili su na Facebook stranici restorana “MOST”. 

Snimanje priloga za Lijepu Našu – Mostovi Kulture! Ručak smo nazvali Ručak Herceg Stjepana, povodom obnove kule Herceg-…

Posted by Restoran "MOST"- Obitelj Zelić on Utorak, 5. Februar 2019.