Home Crna kronika VIŠESTRUKA SILOVANJA U akciji SIPA-e uhićen Livnjak zbog zločina nad Bošnjacima

VIŠESTRUKA SILOVANJA U akciji SIPA-e uhićen Livnjak zbog zločina nad Bošnjacima

SHARE

Postupajući po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e na području Banje Luke uhitili su osumnjičenog Duška Suvaru zvanog Hans, rođenog 1971. godine u Livnu, piše Relax portal.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH, na području općine Glamoč, u svojstvu pripadnika VRS-a, postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata, te da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

– Osumnjičeni se tereti da je na području Glamoča, naoružan, prijetnjama po život žrtava i članova njihovih obitelji, pucajući iz vatrenog oružja, nasilno odvodio žrtve iz kuća i od njihovih obitelji te počinio višestruka silovanja i seksualna zlostavljanja žena bošnjačke nacionalnosti, te mučenja, zastrašivanja i nečovječna postupanja nad civilima bošnjačke nacionalnosti.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.