Home Zanimljivosti Mario Vučić iduće četiri godine vodit će Broćansku zajednicu Zagreb

Mario Vučić iduće četiri godine vodit će Broćansku zajednicu Zagreb

SHARE

U petak, 17. svibnja 2019., u prostoru Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu održana je Redovna izborna skupština Broćanske zajednice – zavičajnog društva hercegovačke općine Čitluk.

Za predsjednika zajednice u iduće četiri godine izabran je Mario Vučić.

Izbrani Predsjednik se zahvalio na povjerenju i izrazio vjeru da će nova tijela Zajednice uspješno ostvariti sve ciljeve, a kao glavni ciljevi istaknuti su „daljnju promociju i očuvanje identiteta Broćanskog kraja, okupljanje svih Brotnjaka koji žive u Zagrebu te još snažniju povezanost sa zavičajnim Brotnjom. Nadalje, održavanje i unaprijeđenje dosadašnjih uspješnih akivnosti – organizaciju Broćanske večeri, dodjelu stipendija studentima, Misno slavlje za poginule Brotnjake u ratu i poraću, a kao nova aktivnost najavljen je Dan Broćanskog kraja u Zagrebu.

Za dopredsjednike Zajednice izabrani su Ante Beljo i Zvonko Primorac.

Upravni odbor: Mario Vučić, Ante Beljo, Zvonko Primorac, Vatroslav Šego, Tomislav Medić, dr. sc. Grgo Luburić, Sanel Volarić , Zlatko Jarkić, Ivan Jarkić, Ana Stojić Deban, Robert Krasić, Danijel Vučić, Milan Sušac, Zvonko Ostojić, Vicka Čilić, dr. Oliver Vasilj, Mato Šego i Kruno Sivrić.

Nadzorni odbor: Miran Martinac, Zdravko Primorac i Krešo Medić

Tajnik zajednice: Vatroslav Šego
Rizničar: Leonardo Artuković
Likvidator: Silvana Ivančić.

Isti dan u 18:00 sati u Franjevačkom samostanu u Dubravi održana je misa za poginule Brotnjake, a nakon Svete mise upriličeno je i tradicionalno druženje Brotnjaka i prijatelja Brotnja – ptiopćeno je, piše Brotnjo.info