Home Gospodarstvo ORIGINALNO I AUTENTIČNO Barmeni osmislili koktele sa sastojcima specifičnima za naš kraj

ORIGINALNO I AUTENTIČNO Barmeni osmislili koktele sa sastojcima specifičnima za naš kraj

SHARE
Poznati dubrovački barmeni Leo Bautović i Mario Saulan, dugogodišnji promotori Dubrovnika i dubrovačkog kraja, pripremili su novu koktel kartu. Nakon uspješnih karti Game of Thrones i Božić u Gradu dostupnih u nekoliko dubrovačkih barova i hotela još su jednu svoju izvrsnu ideju pretvorili u djelo- koktel kartu Republic of Ragusa. Karta se sastoji od koktela s pažljivo odabranim sastojcima specifičnim za dubrovačko područje, a svaki je koktel jedna poznata priča iz povijesti Dubrovačke Republike.

Ideja se rodila davno- Saulan, inače iz Konavala, predstavljao je Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Kopenhagenu 2017.godine s koktelom Epidaurus, a Bautović, iz Rijeke Dubrovačke, nastupio je 2018. u Tallinu s koktelom Ombla.

– Pripremajući koktele za svjetska prvenstva morali smo voditi računa o pravilniku natjecanja, točnije o zadanim vrstama pića i brandovima pa nismo mogli izabrati sve željene sastojke s dubrovačkog područja koje proizvode domaći proizvođači, što je zaista šteta. Tako smo se dosjetili da bismo od tih sastojaka mogli sastaviti čitavu kartu koktela i povezati je s poviješću grada. Svaki koktel sadrži kratku priču iz slavne prošlosti Dubrovačke Republike, a koktel karta je ujedno i kratki rječnik dubrovačkog govora– rekao je Leo Bautović. -Mi smo jako vezani za ovaj grad i okolicu u kojoj živimo te želimo da se sačuva njegova kultura i govor. Ova karta za nas je posebna i sigurno je naš najvažniji projekt dosad.

Mario Saulan dodaje:

-Posljednjih godina mnogo je turista koji u Dubrovnik dolaze posjetiti mjesta gdje se snimala njihova omiljena serija ili film. Oni će pred odlaskom u muzej prednost dati restoranu ili baru pa je ova karta za njih izvrstan kratki pregled nekih činjenica i priča iz doba Republike. Naravno, drugi gosti, koji su tu upravo radi povijesti i kulture Dubrovnika, sigurno će među koktelima prepoznati mnoge povijesne priče koje su znali otprije. Ne sumnjamo da će i jedni i drugi u ovoj koktel karti uživati svim svojim osjetilima.

dsg