Home Gospodarstvo Rimac se videom oprašta od pogona u Svetoj Nedelji i pokazuje kako...

Rimac se videom oprašta od pogona u Svetoj Nedelji i pokazuje kako se rade superautomobili

SHARE

– U velikoj smo tranziciji, prelazimo od prototipa na proizvodnju automobila C_Two, od male proizvodnje baterija na veliku. Moramo sve promijeniti. Za nekoliko tjedana selimo cijeli naš pogon na novu lokaciju i zato sam htio zabilježiti ovaj trenutak i kako trenutno izgleda, prije nego li se sve promijeni, govori Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i osnivač tvrtke Rimac Automobili u videu jučer objavljenom na YouTubeu.

Video pod nazivom “Discover Rimac Today” prvi je u seriji od četiri videa u kojima Rimac gledatelje vodi kroz svoj pogon u Svetoj Nedelji gdje zapošljava više od 550 zaposlenika prije, kako je najavio, preseljenja na novu lokaciju.

U 15 minuta Rimac gledateljima daje uvid u pogon u kojem se izrađuju pojedini dijelovi električnog automobila C_Two, a istovremeno, objašnjava i metodologiju kojom se dijelovi izrađuju.

Osim za svoje superautomobile, komponente rade i za druge velike brendove autoindustrije – Hyundai, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Automobili Pininfarina.

U manje od 24 sata Rimčev video prikupio je gotovo 12 tisuća pogleda i preko 60 komentara.

– Gledam ovo i ponosan sam do neba…jedna nova, pozitivna struja domaće inteligencije, znanja i ambicije. Čovjek koji je krenuo od nule iz strasti i ljubavi, predano slijedio svoj put i cilj…pokazao da se može! – jedan je od komentara.

– Sviđa mi se kako dopuštaš svojim strojarima da sjede dok rade, većina kompanija to ne dozvoljava, našalio se drugi.