Home Zanimljivosti Ljubušanka predstavila BiH na natjecanju Miss turizma svijeta 2019

Ljubušanka predstavila BiH na natjecanju Miss turizma svijeta 2019

SHARE

U dvorani Žatika u Poreču održana je finalna večer Miss turizma svijeta 2019.

Čak četrdeset ljepotica, među kojima i Marija Paponja iz Ljubuškog, sinoć su u Poreču predstavljale svoje zemlje.

Prema pravilima licencije Miss Turizma Svijeta, predstavnice zemalja sudionica predstavile su se tijekom četiri modna izlaza.

U prvom izlazu na pistu lijepa Ljubušanka se predstavila u nacionalnom kostimu koji je predstavljao BiH. Prošetala se pistom u narodnoj nošnji, zatim se predstavila u casual KIK izdanju, nakon čega je uslijedio izlazak na pistu u kupaćem kostimu.

U posljednjem predstavljanju, finalistice su pokazale svečane, večernje haljine koje su za svoje predstavnice dizajnirali najpoznatiji dizajneri iz njihovih zemalja.

Tijekom programa, koji je trajao dva i pol sata, nastupili su hrvatski predstavnik za pjesmu Eurovizije Roko Blažević, Jacques Houdek, Alka Vujica i Sandi Cenov, a veličanstvenu uvertiru izbora uz plesnu koreografiju finalistica cijelog svijeta izvela je svjetski poznata Ana Rucner svirajući Odu radosti.

Na kraju je titulu Miss turizma odlukom stručnog žirija osvojila predstavnica Australije, Julijana Nikolis, te je time osigurala ekskluzivni ugovor sa svjetskim brendom ”Crystal nails” uz photo session kozmetike ”Ziaja”.

Prva pratilja Miss Turizma svijeta 2019. je predstavnica Poljske, druga pratilja predstavnica Finske, treća pratilja je predstavnica Sjevernog Cipra, dok četvrta pratilja dolazi iz Ugande.

Sve sudionice su tijekom boravka posjetile Pulu te njene povijesne znamenitosti, Arenu i Zlatna Vrata, grad Poreč i Eufrazijevu Baziliku, spomenik UNICEF-a, te Novigrad i Buje.

Također, svih četrdeset ljepotica iz raznih svjetskih zemalja tijekom zadnja dva tjedna razgledavale su predivne krajolike iz autobusa Croatia Bus-a. Preko svojih društvenih mreža finalistice su prenosile svoja divna iskustva iz Hrvatske te oduševljenje domaćinom, gradom Porečom te sjajnim ‘ Mulino Lux Casino’ – hotelom gdje su posljednjih 8 dana bile i smještene.

Mlada Ljubušanka je uoči natjecanja rekla kako joj je cilj predstaviti svoju zemlju u najljepšem svjetlu.

Inače, Marija se uz svoj izgled može pohvaliti izuzetnim glazbenim talentom. Svira klavir već osam godina koji je sama naučila svirati, a može se pohvaliti i znanjem u sviranju harmonike.