Home Crna kronika Zenica: Skočio u smrt zbog tužbe za neisplaćeni kredit

Zenica: Skočio u smrt zbog tužbe za neisplaćeni kredit

SHARE

Mevsudin Murtić (24), koji je usred bijela dana skočio u smrt sa 17. kata stana u zgradi u zeničkom naselju Blatuša, na očajnički čin odlučio se zbog loše financijske situacije, tvrde njegovi susjedi.

Majka umrla

– Vjerujte, susjedi su ga hranili. Na Sudu su danas (jučer, op. a.) sakupljali novac za njegovu dženazu. Tužno – govore susjedi.

Najteže mu je pala tužba koja je stigla zbog dugova koji su ostali iza njegove majke, točnije kredita, a koje on nije imao odakle da vrati, piše Avaz.

– Stigla mu je tužba od banke da vrati dug. Navodno je dobio presudu sa Suda, trebao je izgubiti stan. Pogađa u srce činjenica da je policija u stanu, nakon samoubojstva, zatekla papir na kojem je uspio napisati tri rečenice žalbe. Vjerovatno ga je to dotuklo, što gubi stan, nije više mogao pa je skočio kroz prozor stana – govori za Avaz njegov susjed.

Murtić je, kako saznaje Avaz, živio u stanu sa majkom, koja je, usljed teške bolesti, preminula prije dvije godine. Otac ih je ostavio saznavši da je njegova majka u drugom stanju, od kada su živjeli sami.

– Majka mu je radila u Prekršajnom sudu. Nažalost, išla je na hemodijalize, ali je prije dvije godine preminula. Imao je polubraću i polusestre, ali nisu bili u kontaktu – tvrde susjedi.

Prikupljali novac

Budući da je imao svega osam razreda škole, a da je ostao sam, Murtić nije znao kako dalje kroz život. To ga je, govore susjedi, ubijalo.

I na zeničkom Sudu, gdje je radila njegova majka, ostali su u šoku nakon spoznaje da je sin njihove bivše radne kolegice okončao svoj život. Nitko nije mogao ostati imun na spoznaju da nemaju novca za dženazu pa su se maksimalno uključili u prikupljanje pomoći.

Obdukcija nije rađena

Budući da je, prema nalogu dežurnog tužitelja Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, trebala biti obavljena obdukcija tijela, kojom bi se utvrdilo radi li se o samoubojstvu ili o nesretnom slučaju, na zahtjev obitelji, to nije učinjeno.

– Obdukcija nije rađena s obzirom na to da nije bilo osnova za sumnju da je počinjeno kazneno djelo. Tijelo je predano obitelji – kazali su za Avaz iz Tužiteljstva.