Home Društvo NALAZI SU DOBRI Mila uskoro na transplataciji koštane srži

NALAZI SU DOBRI Mila uskoro na transplataciji koštane srži

SHARE

Liječnici u Philadelphiji Mili Rončević ponovo su radili punkciju i nalazi su, nasreću, dobri. Ako tako ostane i malena se izbori protiv opake leukemije, trebala bi ići na transplantaciju koštane srži početkom srpnja.

– U procesu je bilo puno neizvjesnosti te povremenih uspona i padova, od infekcija do svega ostalog. Sad slijedi pripremni ili međuciklus, no još ne znamo točno ni kad ni s čim. Stalno je na kontrolama svega. Nakon transplantacije čeka je oporavak od oko šest mjeseci, i ako stvarno bude sve u redu, tad se vraćamo kući – rekao je u subotu Marin Rončević za 24 sata. Podsjetimo, Mila se u SAD-u liječi od akutne megakariocitne leukemije. Djevojčica je u Americi proslavila svoj drugi rođendan.

– Stvarno malo toga zasad znamo, a i liječnici ne znaju više, odnosno nisu nam rekli. Jednostavno, sad je dobro, molimo se da tako i ostane te da se uspješno transplantiramo i da nemamo prevelike posljedice. Ako Bog da i sve bude po planu, najgore je prošlo, ali je jako teško unaprijed išta reći. I sama transplantacija i reakcija na nju znaju biti jako teške – zaključio je otac Marin.

Nakon apela za pomoć, mala Mila ujedinila je cijelu Hrvatsku. Uplate i donacije u humanitarnoj akciji premašile su sva očekivanja i iznos potreban za liječenje. Prikupljeno je više od 37 milijuna kuna.