Home Crna kronika HERCEGOVCI U INOZEMSTVU PAZITE ŠTO OBJAVLJUJETE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Policija provela raciju...

HERCEGOVCI U INOZEMSTVU PAZITE ŠTO OBJAVLJUJETE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Policija provela raciju u gotovo cijeloj Njemačkoj, pretresli su 38 stanova, ispitali osumnjičene…

SHARE

Velik broj policije bio je prošlog četvrtka u raciji u gotovo cijeloj Njemačkoj.  Pretresli su 38 stanova, ispitali osumnjičene, sve zbog komentara punih mržnje na društvenim mrežama, izjavio je Savezni ureda krim policije (BKA) u Wiesbadenu.

Policija je napravila veliku raciju u njemačkim saveznim državama Bavarskoj, Baden-Württembergu, Berlinu, Brandenburgu, Bremenu, Hessenu, Mecklenburg-Vorpommernu, Donjoj Saskoj, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Rheinland-Pfalzu, Schleswig-Holsteinu, Sachsen-Anhalt i Thüringen.

Počinitelji su navodno objavili komentare mržnje na internetu “kao što su javni pozivi na počinjenje zločina, uvrede dužnosnika ili antisemitske uvrede”.

Nedavno ubojstvo predsjednik Vlade Kassela Waltera Lübckea ( CDU) je izazvalo brojne komentare mržnje na društvenim mrežama, priopćili su iz Saveznog ureda u Wiesbadenu.