Home Crna kronika Manijak letvom udarao trudnu ženu: Strah nas je, u šoku smo

Manijak letvom udarao trudnu ženu: Strah nas je, u šoku smo

SHARE

Molimo vas, probajte nas razumjeti. Proživjeli smo strašan stres i ne bismo o tome za sada pričali. Strah nas je, rekli su u splitskoj obitelji čiji su gotovo svi članovi teško ozlijeđeni nakon mahnitog pohoda A. R. (66), njihova susjeda.

On je u četvrtak oko 19 sati na splitskim Mejašima drvenom letvom dugom dva metra i debelom barem pet centimetara pretukao troje ljudi – 33-godišnjakinju koja je trudna nešto više od mjesec dana, njezina 61-godišnjeg oca i 59-godišnju majku.

Kako se doznaje, sukob između napadača i ove obitelji izbio je oko parkirališnog mjesta koje se nalazi u blizinu obiju kuća. Parkiralište je na zemlji koju svi susjedi koriste kao prilazni put i suvlasnici su te zemlje. No takvim dogovorom nezadovoljan je A. R. te se navodno oko toga i sude.

Sve zajedno, put je već dulje među njima izvor napetosti.

Na tome mjestu je automobil parkirala 33-godišnja trudnica. Došla je roditeljima koji su čuvali njezinu dvogodišnju i trogodišnju djevojčicu dok je ona bila na poslu. Nakon kratkog druženja, trudnica je s djecom i majkom izašla iz kuće, a 66-godišnjak je već vrebao.

Kako doznajemo od izvora bliskog obitelji, baka je za ruku vodila stariju unuku, dok je trudnica u naručju nosila još snenu bebu. I dok je trudnica stavljala u automobil svoje djevojčice, rastrojeni susjed je krenuo u napad na baku. Ona je instinktivno dignula ruku da se obrani. Smrskao joj je kosti šake na desnoj ruci, potom ju je opalio po lijevom laktu, pa po nadlaktici lijeve ruke.

Djevojčice u autu su počele vrištati od straha. Trudnica je izletjela iz auta i krenula braniti baku.

– Trudnica je vikala: ‘Što ti je?! Što to radiš?!’ A on je nju opalio preko leđa, potom po ruci, a onda i po rebrima – kaže nam obiteljski prijatelj.

Susjed je trudnici slomio ruku. Djed je bio u stanu i čuo vrisku, ali nije odmah reagirao jer nije ni slutio kakva se drama vani odvija. Ali kad je potrajalo, spustio se u dvorište. Još nije ni zakoračio na sporni put, a i na njega je navalio rastrojeni 66-godišnjak.

– Djed je dignuo ruku iznad svoje glave kako bi se zaštitio pa mu je susjed slomio prst. Letva je kliznula na rame i slomila se. On je uhvatio napadača, ali se pojavila i druga njegova kći te ga je preklinjala da prestane. Djed je popustio stisak, ali ga je susjed uhvatio potom za noge i toliko ga je navlačio da mu je isparao hlače – priča nam isti sugovornik.

Kako se doznaje, u obitelji su cijeli dan nevjerica i tuga, a mnogi susjedi su šokirani događajem. I drugi su, doznaje 24sata.hr, također imali problema sa 66-godišnjakom.

Baki (59) stavili su gips na ruku, no liječnici su joj najavili da će vjerojatno morati na operaciju. Rastrojenom susjedu utvrdili su lakše tjelesne ozljede – ima podljeve, ali se dodatno žalio na bolove pa su ga u bolnici zadržali radi dodatnih pretraga.

z policije su nam samo kratko rekli kako je kriminalistička istraga u tijeku. Sporni put zbog kojeg je izbila ova suluda tučnjava u kojoj su mnogi stradali zapravo se nalazi iza kuće pretučene obitelji i vodi do njihova drugog zemljišta na kojem imaju voćnjak.

Obitelj godinama ne ide na svoju zemlju tim putem zbog straha od susjeda. Koriste puteve preko zemlje drugih susjeda. No rastrojenom susjedu i to je, navodno, smetalo pa bi im tad dobacivao pitanja zašto idu tim putom.

Narušeni odnosi traju 20-ak godina, još od završetka rata. Nakon događaja doznali smo kako je baka završila na tabletama za smirenje. Njihova druga kći pitala je mora li se bojati ako dođe u posjet roditeljima, također s bebom.

Uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, nasilnika su u petak popodne predali pritvorskom nadzorniku.