Home Crna kronika SEZONAC S BRAČA ‘Iskopali su mi fotke sa šalom Zvezde, prijete mi....

SEZONAC S BRAČA ‘Iskopali su mi fotke sa šalom Zvezde, prijete mi. Odlazim…’

SHARE

Nakon što su na internetu objavljene fotografije na kojima pozira s kapom Crvene zvezde i šalom, te druga na kojoj ima majicu s ćiriličnim natpisom ‘Vukovar navija za Zvezdu’, 21-godišnjem sezonskom radniku iz Vukovara koji je pretučen nedavno u Supetru na Braču, prijete preko društvenih mreža.

Ne osjećam se sigurno, odlazim

Mladić je, podsjetimo, došao raditi sezonu u Supetar na Brač, a prošli vikend su njega i četvero njegovih prijatelja među kojima je bila i jedna djevojka, brutalno napala grupa mladića.

– Počeli su dizati moje fotografije stare više od pet godina, snimljene bez veze u srednjoj školi. Iskopali su ih negdje po internetu. Pa meni je najbolji prijatelj hajdukovac. Toliko ružnih i prijetećih poruka sam dobio da na Braču ne mogu više ostati, ne osjećam se ni ugodno ni sigurno. Došao sam tu raditi, moj šef je super, ekipa mi je super. Baš zato i idem, i zbog šefa i zbog ekipe i zbog sebe, ne želim nikome neugodnosti. Mnogi me sada žele predstaviti na ružan način, ali ja nisam taj – kaže 21-godišnjak koji je odlučio napustiti Brač, no ne želi otkriti kad odlazi jer se boji za vlastitu sigurnost.

‘Nije nikoga izazivao, a ti magarci se sad smiju’

Prijetnje je prijavio policiji, no rekli su mu, kako nam kaže, da oni tu puno ne mogu napraviti.

– Napadači su ostali anonimni i vjerojatno nekažnjeni, a moj kolega koji je došao raditi sezonu je izmlaćen. Dečko koji nije ni kriv ni dužan, duša od čovjeka, nije nikoga izazivao, da se on sad mora bojati za svoj život, a ti magarci koji su ga prebili sad se fino smiju – kazala je 26-godišnja djevojka iz Varaždina koja radi s mladićem.

‘On je duša od čovjeka i sad odlazi’

I njegov, uskoro bivši šef, stao je na stranu svog radnika.

– Zar se mi u 21. stoljeću moramo bojati jer za nekoga navijamo? Momak je duša od čovjeka, i odlazi iz mog lokala – kaže nam njegov poslodavac.

Podsjetimo, u nedjelju 9. lipnja, oko četiri ujutro, 20-ak nasilnika pretuklo je njih petero: četvoricu mladića, od čega su trojica sezonskih radnika iz Slavonije i jedan mladić s Brača, te sezonska radnica iz Varaždina.

Napadači su ih čuli kako razgovaraju, i prije nego su ih krenuli cipelariti počeli su vikati: Tko je od vas Srbin? Tko je Srbin? Nekoliko dana kasnije, uhićena su dvojica, 19-godišnjak i 22-godišnjak.

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor.

Policija ih je privela pod sumnjom da su počinili kazneno djelo zločina iz mržnje, piše 24sata.hr