Home Vijesti Od danas bh. vlakom prema moru, za manje grupe Željeznice organiziraju posjete...

Od danas bh. vlakom prema moru, za manje grupe Željeznice organiziraju posjete Kravici, Blagaju, Počitelju

SHARE

Željeznice FBiH obavještavaju putnike da će u sezoni od 15.6. do 31.8.2019. godine doći do promjene Reda vožnje brzog putničkog bh. vlaka na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo i proširenja putničke ponude na način da će putnici u tom razdoblju u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusnu liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherca d.o.o. Grude, prenosi N1 televizija.

Sezonski vlak iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 7:15 sati, a u Čapljinu će stizati u 9:32 sati. Iz Čapljine će vlak polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:42 sati. Vlak će se zaustavljati u stanicama Hadžići, Konjic, Jablanica Grad, Mostar i Žitomislići. S autobusne stanice Čapljina autobus za Neum polazit će u 10:05 sati, a iz Neuma za Čapljinu u 18:00 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu bit će na stajalištu „Magistrala“ na ulazu u Neum, s magistralnog puta Opuzen-Neum. Ukupna cijena vozne karte (vlak + autobus) Sarajevo-Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM. Rok važenja povratnih voznih i autobuskih karata je 15 dana.

S autobusne stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split polazit će u 10:05/10:10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 34,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije osiguran. Sve karte za vlak i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica FBiH.

Za grupe od 30 i više putnika, Željeznice FBiH u suradnji s Autohercom u mogućnosti su organizirati jednodnevne izlete iz Mostara i Čapljine prema Blagaju, Počitelju i Kravicama. Zainteresirane grupe trebaju poslati zahtjev na info@zfbh.ba.