Home Crna kronika Pogranična zona Ljubuškog i Vrgorca: Švercere ‘napali’ lokotom i kamerom?!

Pogranična zona Ljubuškog i Vrgorca: Švercere ‘napali’ lokotom i kamerom?!

SHARE
Više od mjesec dana trajalo je postavljanje novih rampi s lokotima i nadzornih kamera na privremene granične kontrolne točke u Kašču i Mijacima, na širem području Vrgorca, piše Slobodna Dalmacija, čiji tekst prenosimo. 
Sad je to sve više-manje u funkciji, stanovništvo uz granicu koje ima pogranične propusnice može u nadležnoj policijskoj postaji preuzeti ključeve za rampe, a dok na taj način prelaze granicu s BiH, snima ih kamera i dežurni policajci u postaji vide tko prolazi i s čime, piše Slobodna Dalmacija.
U javnosti su ova dva mjesta prikazana kao “švercerske meke”, no tajni izvidi koje je jedno vrijeme radio USKOK, kako doznajemo, nisu pokazali da “prava roba” ide ovim kanalima.
Malobrojni mještani koji su ostali živjeti u selima s obje strane granice rijetko će javno negodovati iz straha da ih nešto ne dočeka za nekoliko dana kada budu išli na njivu, po grožđe, luk, krumpir… No, u neformalnim razgovorima neće skrivati činjenicu da su prilično nezadovoljni novim načinom kontrole prometa i života u njihovu kraju. Pitaju se koja je svrha svega toga kad su policijske patrole i kontrole non-stop po selima.
Neslužbeno doznajemo kako je privremena granična kontrolna točka u Velikom Prologu izuzeta od vidljivog postavljanja kamere, a bolje upućeni u cijeli slučaju kažu kako je policija gotovo 24 sata na tom nekadašnjem prijelazu koji je zatvoren za promet, osim za potrebe nekoliko sretnika s propusnicom.